169
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη | Aris Oikonomou / SOOC

Μαγιορκίνης: Η Ελλάδα έχει μπει στο δεύτερο κύμα από τον Αύγουστο

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 18:17
Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη
| Aris Oikonomou / SOOC

Μαγιορκίνης: Η Ελλάδα έχει μπει στο δεύτερο κύμα από τον Αύγουστο

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 18:17

Καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων και τα όρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας χτύπησε την Τρίτη στην ενημέρωση των 6 μ.μ. ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οπως εξήγησε, η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και τον τελευταίο μήνα οι νέες διαγνώσεις κυμαίνονται μεταξύ 200 με 400 την ημέρα. «Και το σύστημα υγείας είναι λίγο πιεσμένο».

Υψηλός είναι και ο αριθμός των νεκρών που καταγράφονται στη χώρα μας, αφού «υπάρχουν αρκετές ημέρες μέσα στην εβδομάδα που έχουμε και πέντε νεκρούς την ημέρα», όπως συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παράλληλα επανέλαβε ότι είναι δύσκολο να καμφθεί η μεταδοτικότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα, γι΄αυτό θα πρέπει και όλοι να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα, όσο δύσκολο και όσο κουραστικό και αν είναι.

«Για τους μήνες που έρχονται, επειδή η θερμοκρασία θα μειωθεί και θα κλειστούμε σε κλειστούς χώρους, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, ασχέτως αν έχουμε κουραστεί. Και η μάσκα και οι αποστάσεις είναι τα όπλα μας σε αυτήν την πορεία», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...