268
Ο Α/ΓΕΑ στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της Μονάδας, ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος | Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Αυτοψία του Α/ΓΕΑ Μπλιούμη στα γαλλικά Rafale – Πότε προσγειώνονται στην Τανάγρα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:28
Ο Α/ΓΕΑ στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής της Μονάδας, ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
|Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Αυτοψία του Α/ΓΕΑ Μπλιούμη στα γαλλικά Rafale – Πότε προσγειώνονται στην Τανάγρα

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 15:28

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τα υπό ένταξη στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας γαλλικά μαχητικά Rafale είχαν οι έλληνες ιπτάμενοι, στο πλαίσιο της άσκησης «VOLFA 2020» που διεξάγεται στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Στην Αεροπορική Βάση του Μοντ ντε Μαρσάν (Mont-de-Marsan) βρέθηκαν, πέραν των πιλότων της 347ης Μοίρας «Περσίας», και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του γάλλου ομολόγου του, Φιλίπ Λαβίν.

Κατά τη διάρκεια της VOLFA 2020, οι έλληνες πιλότοι συνεκπαιδεύτηκαν με τους γάλλους συναδέλφους τους και ενημερώθηκαν για τις τεχνικές δυνατότητες των Rafale.

Yπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών από την Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να έχει υπογραφεί μέχρι τα τέλη του έτους. Αμέσως μετά ομάδα πιλότων της ΠΑ θα μεταβεί στη Γαλλία για εκπαίδευση, με τα πρώτα Rafale να προσγειώνονται στην Τανάγρα περί τα μέσα Ιουνίου 2021.

Στην άσκηση «VOLFA 2020», η οποία ξεκίνησε στις 21 Σεπτεμβρίου και oλοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου, συμμετέχουν συνολικά 40 αεροσκάφη (μαχητικά, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα) από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία. Η χώρα μας δίνει το «παρών» με τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 50 της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης.

[#VOLFA2020] A400M Atlas, Rafale, F-16, Casa CN 235 et autres Caracal… La Base Aérienne 118 Mont de Marsan a accueilli…

Geplaatst door Forces Aériennes op Zondag 4 oktober 2020

Πρόκειται για υψηλού επιπέδου αεροπορική άσκηση συνεκπαίδευσης, όπου εκτός των τεσσάρων ελληνικών F-16 συμμετέχουν γαλλικά ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων Caracal, drones Reaper, δύο ισπανικά F-18s, καθώς επίσης βέλγοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο πνεύμα του «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις», που είναι το μότο της διεθνούς γαλλικής άσκησης, η VOLFA περιλαμβάνει περίπου 20 σύνθετες αεροπορικές επιδρομές, ημέρα και νύχτα. Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι η αναγνώριση, η προβολή δύναμης, η αεροπορική υπεροχή, αλλά και οι αποστολές προστασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...