227
Πέρα από την υποχρεωτικότητα του μέτρου, στις δηλώσεις τους οι επιστήμονες επικαλούνται την ατομική ευθύνη των πολιτών | INTIMEnews

Λινού: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται υποχρεωτική η μάσκα παντού»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 09:52
Πέρα από την υποχρεωτικότητα του μέτρου, στις δηλώσεις τους οι επιστήμονες επικαλούνται την ατομική ευθύνη των πολιτών
|INTIMEnews

Λινού: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται υποχρεωτική η μάσκα παντού»

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2020, 09:52

Να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους ζητούν οι επιστήμονες, έτσι ώστε να αποτραπούν μη ελεγχόμενες καταστάσεις με τη διασπορά του κορονοϊού.

«Δεν ξέρω γιατί δεν το υιοθετεί η Πολιτεία. Δεν το καταλαβαίνω ούτε εγώ. Για να μην φοβηθεί ο κόσμος, το οποίο δεν έχει καμία λογική;  Διότι σημασία έχει να τους προστατεύσουμε όλους», παρατήρησε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμοστούν, και πολύ πιο σοβαρά και με σύνεση, τα μέτρα που υπάρχουν και να προστεθούν κι άλλα, όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, κίνητρα για τους εργαζομένους, αύξηση των δρομολογίων, ώστε να υπάρχει αραίωση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο.

»Ο κίνδυνος δυστυχώς δεν θα γίνει μηδενικός, αλλά μπορούμε όμως να τον μειώσουμε, να μειώσουμε τα κρούσματα και όσο μειώνουμε τα κρούσματα, θα είναι και μικρότερη η πιθανότητα να έχουμε τη διασπορά που βλέπουμε σήμερα», πρόσθεσε η κυρία Λινού.

«Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ συνέστησε μάλιστα στους πολίτες να μην περιμένουν να γίνει υποχρεωτικό το μέτρο, αλλά να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του και να φορά μάσκα παντού για να προφυλαχθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...