300
Για τον κορονοϊό «είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», τόνισε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση στη συνείδηση όλων | INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: Δειλοί μαχαιροβγάλτες – Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 10:56
Για τον κορονοϊό «είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», τόνισε ο υπουργός, απευθύνοντας έκκληση στη συνείδηση όλων
|INTIMEnews

Χρυσοχοΐδης για Χρυσή Αυγή: Δειλοί μαχαιροβγάλτες – Η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2020, 10:56

«Δειλούς μαχαιροβγάλτες» αποκάλεσε τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ δύο ημέρες πριν από την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

«Είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν παλεύουν με τα χέρια τους αλλά βγάζουν μαχαίρια. Είναι όλοι δειλοί. Πρέπει να σταθούμε όλοι ενεργά απέναντι σε αυτό το φαινόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης για να προσθέσει ότι την Τετάρτη η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

Οσο αφορά την τρομοκρατία στη χώρα μας, ο υπουργός σημείωσε ότι ναι μεν είναι υποτονική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εξιχνιάσει όλες τις υποθέσεις, τόνισε ο υπουργός, συμπεριλαμβανομένης αυτής της Marfin.

Στη συνένευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε εξάλλου και για τον τρόπο αντιμετώπισης των καταληψιών στα σχολεία.

«Δεν θα ασκήσουμε βία στα παιδιά για να ανοίξουμε τα σχολεία. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία έχει δικαιωθεί πλήρως. Δεν έχουμε κρούσματα στα σχολεία», σημείωσε στην απάντησή του ο κ. Χρυσοχοΐδης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αργά ή γρήγορα οι καταλήψεις θα τελειώσουν «γιατί δεν έχουν κανένα σκοπό».

Ερωτηθείς, τέλος, για τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού, ο υπουργός εκτίμησε ότι στο τέλος θα αποδώσουν και έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. για την τήρηση και εφαρμογή τους.

Είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια της Αστυνομίας με ήπια μέσα για να εφαρμοστούν τα μέτρα, σημείωσε, εντοπίζοντας το πρόβλημα στον συνωστισμό που παρατηρείται στις πλατείες.

«Οποιο μέτρο λαμβάνεται έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Γι’ αυτό πρέπει τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες να λάβουν σοβαρά υπόψη τα μέτρα. Οι έλεγχοι και οι αποτροπές είναι χιλιάδες. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία», τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στη συνείδηση όλων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...