223
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βρούτσης: Εντός Οκτωβρίου τα αναδρομικά, εξετάζεται να δοθούν και σε κληρονόμους

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 11:37
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βρούτσης: Εντός Οκτωβρίου τα αναδρομικά, εξετάζεται να δοθούν και σε κληρονόμους

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2020, 11:37

Ακατάσχετα, ανεκχώρητα και μη συμψηφιστέα με βεβαιωμένες οφειλές, είναι τα αναδρομικά, συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, που θα λάβουν 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, ο κ. Βρούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την Τρίτη θα ψηφιστεί η τροπολογία (κατατέθηκε χθες Παρασκευή), η οποία προβλέπει ότι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά για το ενδεκάμηνο 2015-2016.

Όπως είπε, η καταβολή των αναδρομικών προγραμματίζεται εντός του Οκτωβρίου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει αυτή τη στιγμή το αν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη, οπότε και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Παράλληλα, για μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Τέλος, αναφορικά με τους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 έτη εργασιακού βίου, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...