231
Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΙΣΑ | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΣΑ: Στο πειθαρχικό γιατροί που διαδίδουν ανυπόστατες απόψεις για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:48
Δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό από κλιμάκιο του ΙΣΑ
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΣΑ: Στο πειθαρχικό γιατροί που διαδίδουν ανυπόστατες απόψεις για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 11:48

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει παραπέμψει μέλη του τα οποία έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και διασπείρουν επιστημονικά ανυπόστατες απόψεις για την επιδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Σύλλογος, πρόκειται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με κακόβουλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης, που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για ακόμα μία φορά, επισήμανε ότι η παραπληροφόρηση του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Υπογράμμισε ότι πρόκειται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων οι οποίες δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία.

Επιπλέον, ο ΙΣΑ κάλεσε για άλλη μία φορά τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μην παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπόλοιπων μέτρων προστασίας.

Κάλεσε ακόμα τους γιατρούς-μέλη του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετούν αντιεπιστημονικές απόψεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους συνανθρώπους μας κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...