154
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής | Reuters

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένη η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 10:26
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής
|Reuters

Μητσοτάκης: Απόλυτα ικανοποιημένη η Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 10:26

Η Ελλάδα είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωσή του την Παρασκευή, πριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οπως επισήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ με την Αγκυρα, κάτι που επιθυμούν όλοι.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού είχε ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε, με απόλυτη σαφήνεια, ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας, κάτι το οποίο όλοι μας επιθυμούμε.

»Κατέστησε όμως ταυτόχρονα και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και προσβλέπουμε, το συντομότερο δυνατόν, στην έναρξη των διερευνητικών επαφών, όπως εξάλλου και τα δύο μέρη έχουν δεσμευθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...