210
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Πέντε άτομα την ημέρα ο μέσος όρος θανάτων

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 18:19
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Πέντε άτομα την ημέρα ο μέσος όρος θανάτων

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2020, 18:19

Για δεύτερη εβδομάδα παραμένει ο αριθμός των νέων περιστατικών που ανακοινώνονται καθημερινά χωρίς υποχώρηση, ενώ ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων έχει φτάσει τους πέντε και έτσι έχει προσεγγίσει τον αντίστοιχο του πρώτου κύματος, ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημέρωσης των 6 μ.μ.

Ο χρόνος διπλασιασμού του κυλιόμενου μέσου όρου θανάτων ανά ημέρα στην παρούσα φάση είναι περίπου τέσσερις εβδομάδες μέχρι τώρα, ενώ αντίστοιχα κατά το πρώτο κύμα ο αντίστοιχος μέσος διπλασιαζόταν ραγδαία σε χρονικό διάστημα περίπου επτά με δέκα ημερών, ανέφερε ο καθηγητής.

«Αυτή η σαφώς πιο αργή εξάπλωση της επιδημίας είναι ενδεικτική της μείωσης της μεταδοτικότητας, σε σχέση με το πρώτο κύμα, ως αποτέλεσμα των ήδη ληφθέντων μέτρων, ωστόσο δείχνει ότι απαιτείται περισσότερη προσπάθεια ώστε να αναστραφεί η επιδημική εξάπλωση», τόνισε.

Παράλληλα, απηύθυνε παράκληση στους άνω των 65 να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους στα απολύτως απαραίτητα.

«Θα πρέπει όλοι να έχουμε υπομονή και να μην ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις με τους συνανθρώπους μας», τόνισε ο καθηγητής.

Νέα μέτρα

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στην Αττική, τα αποτελέσματά τους θα φανούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. «Στην περίπτωση, πάντως, που χρειασθεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα, αυτά θα γίνουν με μία προτεραιοποίηση όπως έγινε στο εξωτερικό», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...