324
Στιγμιότυπο από την άφιξη των ασυνόδευτων ανήλικων της Μόριας στο «Μακεδονία» μετά την πυρκαγιά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεταξύ των εμπρηστών της Μόριας δύο ανήλικοι που είχαν μεταφερθεί στη Β. Ελλάδα μετά την πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 17:23
Στιγμιότυπο από την άφιξη των ασυνόδευτων ανήλικων της Μόριας στο «Μακεδονία» μετά την πυρκαγιά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεταξύ των εμπρηστών της Μόριας δύο ανήλικοι που είχαν μεταφερθεί στη Β. Ελλάδα μετά την πυρκαγιά

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2020, 17:23

Δύο ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι μάλιστα είχαν φύγει από τη Λέσβο την επομένη της πυρκαγιάς στη Μόρια με τις ειδικές πτήσεις που είχε ναυλώσει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τον εμπρησμό του ΚΥΤ!

Την ανακοίνωση για τη σύλληψη των εμπρηστών έκανε προσωπικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (εδώ), ο οποίος συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Σημείωσε δε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το kathimerini.gr, δύο από τους συλληφθέντες για τον εμπρησμό είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι!

Από τα πέντε άτομα, που είναι όλοι Αφγανοί, τα τρία συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη.

Ο τέταρτος εκ των συλληφθέντων, ένας 17χρονος Αφγανός, εντοπίστηκε σε δομή της Πιερίας όπου είχε μεταφερθεί την επομένη του εμπρησμού.

Ο πέμπτος συλληφθείς είναι επίσης 17χρονος και εντοπίστηκε σε δομή της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με ομάδα ανηλίκων.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των εμπρηστών τόσο από υλικό που είχε καταγραφεί σε βίντεο όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις.

Οπως έγινε γνωστό, αναζητείται και ένα έκτο άτομο.

Σύμφωνα δε με αστυνομικές πηγές στη Μυτιλήνη που μίλησαν στο Protagon, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας εξετάζεται ο ρόλος συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη Μόρια.

Κατά πληροφορίες, η εν λόγω ΜΚΟ έχει κατά καιρούς απασχολήσει τις φορολογικές και τραπεζικές αρχές, ενώ οι αλλοδαποί εκπρόσωποί της παραμένουν άφαντοι από την περασμένη εβδομάδα (όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στο ΚΥΤ), χωρίς ωστόσο, όπως εκτιμούν οι ίδιες πηγές, να έχουν καταφέρει να φύγουν από το νησί. Και αυτό λόγω των αυστηρών ελέγχων –κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη– τόσο στο νέο αεροδρόμιο της Λέσβου όσο και στην περιοχή της Συκαμιάς, όπου έφθανε ο κύριος όγκος των προσφύγων και μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια (και εξακολουθούν να φθάνουν ακόμη, με πολύ μικρότερη συχνότητα, βάρκες με αιτούντες άσυλο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...