330
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΙ

Πέτσας: «Θετικό βήμα από την Τουρκία η μη ανανέωση της NAVTEX»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 10:47
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΙ

Πέτσας: «Θετικό βήμα από την Τουρκία η μη ανανέωση της NAVTEX»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2020, 10:47

Η μη ανανέωση της NAVTEX από την Τουρκία  «είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το αξιολογούμε και το παρακολουθούμε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ τόνισε ότι «το βασικό ζητούμενο όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μία κίνηση έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας».

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον ΣΚΑΙ, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν αφήνουμε να περάσει από την προσοχή μας η δήλωση του αμερικανού υπουργού εξωτερικών από την Κύπρο που εξέφρασε την πεποίθηση ότι πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχουμε πει και στο παρελθόν ότι είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς. Έχουμε και την αποφασιστική στάση της Ευρώπης.

» Αρα ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να σταθμίσει ότι ήταν πολύ κοντά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολύ κοντά η επιβολή των κυρώσεων. Από εκεί και πέρα για να αποφύγει κανείς τις κυρώσεις πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια αυτή η στάση της αποκλιμάκωσης. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και τις επόμενες μέρες».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα των διερευνητικών επαφών από εκεί που το έκοψε η Τουρκία τον Μάρτιο του 2016 και αυτό, επαναλαμβάνω, έχει σαν αντικείμενο τη λύση της μιας και μόνης διαφοράς μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών»

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πακέτο που «δίνει μια τρομερή ώθηση στην ελληνική οικονομία», η οποία δεν αφορά μόνο εκείνους που πλήγωσαν από την κρίση του κορονοϊού, αλλά προχωράει και πιο πέρα.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Δεν είναι το πρόβλημά μας οι φωτογραφίες της στιγμής, που είναι η αποτύπωση που έχει μια δημοσκόπηση. Αυτό που μας νοιάζει είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», ανέφερε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι τουλάχιστον σε αυτή τη φάση η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός δεν αφορά τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...