398
Πούτιν και Βούτσιτς σε πρόσφατη συνάντησή τους | Reuters

Πούτιν: Ζήτησε συγγνώμη από τη σερβική κυβέρνηση για τo tweet της Ζαχάροβα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 21:07
Πούτιν και Βούτσιτς σε πρόσφατη συνάντησή τους
|Reuters

Πούτιν: Ζήτησε συγγνώμη από τη σερβική κυβέρνηση για τo tweet της Ζαχάροβα

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 21:07

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι ο ομόλογος του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τού ζήτησαν συγγνώμη για την ανάρτηση στο Διαδίκτυο της εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, όπου παρουσιάζεται με χλευαστικό τρόπο η συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από μία εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πούτιν μου ζήτησε συγνώμη και με διαβεβαίωσε ότι πίσω από αυτή την ανάρτηση δεν βρίσκεται το ρωσικό κράτος ούτε ο ίδιος προσωπικά», ανέφερε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Συμπλήρωσε πως για τον ίδιο το θέμα θεωρείται λήξαν και επισήμανε ότι «το ατυχές αυτό γεγονός δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών».

Η απίστευτη ανάρτηση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Η Ζαχάροβα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook μια φωτογραφία που δείχνει τον Βούτσιτς να κάθεται απέναντι από τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, στην Ουάσιγκτον.

Συνόδευσε δε το στιγμιότυπο αυτό με άλλη φωτογραφία, από τη διάσημη σκηνή της ταινίας «Βασικό ένστικτο» που δείχνει τη Σάρον Στόουν να κάθεται σταυροπόδι σε καρέκλα, ενώ ανακρίνεται από την αστυνομία, ζητώντας από τον σέρβο πρόεδρο να πράξει το ίδιο.

Η ανάρτηση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας γελοιοποίησε προφανώς τον σέρβο πρόεδρο, πυροδοτώντας μια σπάνια διαμάχη μεταξύ των δύο παραδοσιακών συμμάχων Μόσχας και Βελιγραδίου.

Η Ζαχάροβα, με το σχόλιό της στη συγκεκριμένη ανάρτηση, χλευάζει τον Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι προσκλήθηκε στον Λευκό Οίκο για ανάκριση, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Τόσο ο πρόεδρος της Σερβίας όσο και άλλοι σέρβοι αξιωματούχοι αντέδρασαν οργισμένα σε αυτήν την ενέργεια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο πρωτογονισμός και η χυδαιότητα που επέδειξε μιλάει για τον εαυτό της, αλλά και για εκείνους που της ανέθεσαν τη θέση», δήλωσε ο Βούτσιτς στη φιλοκυβερνητική Pink TV.

Ο Μάρκο Τζούριτς, επικεφαλής της σερβικής κυβέρνησης στο Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο και αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Σερβίας, υπερασπίστηκε τον Βούτσιτς, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Αυτός ο πρόεδρος δεν είπε ούτε μια κακή λέξη εναντίον της Ρωσίας, ούτε καν σε εκείνο τον τόπο (στον Λευκό Οίκο») … Δεν θα σας επιτρέψω να επιτεθείτε στην περήφανη Σερβία. Ντροπή σου!» έγραψε.

Αργότερα την Κυριακή, μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Ζαχάροβα ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας ότι η ανάρτησή της… παρερμηνεύτηκε.

Ωστόσο, ο αχός της ανάρτησης δεν κόπασε και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να επέμβει προσωπικά ο ίδιος ο Πούτιν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...