361
«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | INTIMEnews

Κεραμέως: Οποιος μαθητής δεν φορά μάσκα, δεν θα συμμετέχει στο μάθημα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 12:28
«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|INTIMEnews

Κεραμέως: Οποιος μαθητής δεν φορά μάσκα, δεν θα συμμετέχει στο μάθημα

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2020, 12:28

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα που έχει τεθεί από πολλούς τις τελευταίες ημέρες: τι θα γίνεται αν κάποιος μαθητής προσέρχεται στην τάξη χωρίς να φορά μάσκα;

«Οι μαθητές αυτοί δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα», ξεκαθάρισε στην απάντησή της η υπουργός, ενώ όπως συμπλήρωσε, «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται».

«Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα», κατέληξε στη σχετική αναφορά της η κυρία Κεραμέως.

Οσον αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη -θέμα που έδωσε την αφορμή για την επίθεση στο πρόσωπό της από τον πρώην υπουργό Παιδίας Κώστα Γαβρόγλου (εδώ)- η Νίκη Κεραμέως αρκέστηκε να πει ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας».

«Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Oπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Σε δηλώσεις της ωστόσο στον ΑΝΤ1, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις μεγάλες τάξεις. «Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να επιτύχουμε και την κοινωνική απόσταση, και αυτό θα γίνει μόνο αν μειωθεί ο αριθμός των μαθητών. Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός, δεν υπάρχει άλλη λύση, το έχω πει και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας», δήλωσε η κυρία Λινού, επισημαίνοντας ακόμα την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των σχολικών αιθουσών για την ανάσχεση της πανδημίας.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πάντως ότι «το υπουργείο Παιδείας αξιολογεί σε συνεργασία με τους ειδικούς τα δεδομένα και επικαιροποιεί τις αποφάσεις λαμβάνοντας τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας» και τέλος επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...