302
Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου με το έκτο Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών) της ιστορίας του συλλόγου | REUTERS/Matthew Childs/Pool

H Μπάγερν Μονάχου είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 00:39
Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου με το έκτο Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών) της ιστορίας του συλλόγου
|REUTERS/Matthew Childs/Pool

H Μπάγερν Μονάχου είναι η απόλυτη πρωταθλήτρια Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2020, 00:39

Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ και δύσκολα θα συναντήσεις ξανά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: η Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκε το βράδυ της Κυριακής πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας το Champions League με 11 νίκες στα 11 ματς που έδωσε στη διοργάνωση!

Το ότι η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε στον τελικό του (άδειου λόγω πανδημίας κορονοϊού) «Ντα Λουζ» της Λισαβώνας με μόνο 1-0 —ενώ πριν λίγες ημέρες ολόκληρη Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι είχε φάει μια ξεγυρισμένη οκτάρα από τους Βαυαρούς— απέδειξε απλώς ότι αυτή η Μπάγερν μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε ακόμα και αν δεν βρεθεί στην πιο διαβολεμένη βραδιά της.

Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 59′ με γκολ του Κινγκσλέ Κομάν και δεν χρειάστηκε τίποτε άλλο παρά να κρατήσουν αυτό το προβάδισμα. Το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να πανηγυρίζουν ξέφρενα το έκτο Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών) της ιστορίας τους. Παράλληλα πάντως πανηγύρισαν ένα σπάνιο τρεμπλ σε μια αλλοπρόσαλλη χρονιά και όχι μόνο επειδή αυτή κράτησε 13 μήνες, διακόπηκε λόγω Covid-19 και ολοκληρώθηκε όπως ολοκληρώθηκε.

Η Μπάγερν ξεκίνησε τη σεζόν με γκρίνια σε σημείο που να χρειαστεί να εκδιωχθεί ο προπονητής Νίκο Κόβατς (εδώ) για να πάρει τη θέση του ο Χάνσι Φλικ. Ήταν το σημείο που «γύρισε ο διακόπτης», με τελικό αποτέλεσμα η βαυαρική ομάδα να πανηγυρίσει τρεις τίτλους!

Όσο για την Παρί, θα της μείνουν η προσπάθεια να καθιερωθεί στους αληθινά μεγάλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τα δάκρυα του Νεϊμάρ στο τέλος του τελικού αλλά και ένα μήνυμα του Εμανουέλ Μακρόν: «Συγχαρητήρια στην Μπάγερν Μονάχου για το έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών και στην Παρί Σεν Ζερμέν για την εξαιρετική πορεία της. Η ώρα της νίκης θα έρθει για το γαλλικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...