291
|

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτόκολλα «made by Καρανίκας» και κηραλοιφές ή κοινή λογική;

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 14:27

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτόκολλα «made by Καρανίκας» και κηραλοιφές ή κοινή λογική;

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2020, 14:27

Ειδική αναφορά είχα κάνει νωρίτερα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (προ)καλώντας τα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή και υπεύθυνη θέση έναντι των αποφάσεων της κυβέρνησης -πάντα σε συνεννόηση με τους επιστήμονες- για το άνοιγμα των σχολείων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας κα τα μέτρα αυξημένης προστασίας έναντι του κορονοϊού. Και το απόγευμα της Δευτέρας ήρθε σε ιδιαίτερα οξύ ύφος η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σήμερα τι σημαίνει κοινωνική πολιτική στην πράξη (δωρεάν μάσκες και εμβόλιο σε όλους τους πολίτες) κόντρα σε μια ανέξοδη, φλύαρη και ουσιαστικά ανύπαρκτη “κοινωνική πολιτική” του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news», ξεκινά η ανακοίνωση της Πειραιώς που συνεχίζει σε ανάλογο τόνο για τη διαφορά της σημερινής διακυβέρνησης από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα:

«Η εικόνα πλέον είναι καθαρή σε όλους και η κοινωνία καταλαβαίνει τι σημαίνει να κυβερνά μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση, νιώθοντας τυχερή που δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν ο κορονοϊός αποτελούσε “στραβή” προηγούμενης “βάρδιας” και αντιμετωπιζόταν με πρωτόκολλα “made by Καρανίκας”».

«Περιμένουμε ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνταχθεί ανοιχτά και καθαρά με την επιστημονική κοινότητα και την κοινή λογική ή θα συνεχίσει να φλερτάρει με τις πάσης φύσεως κηραλοιφές πίσω από τη μάσκα της διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο;» είναι το ερώτημα με το οποίο κλείνει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν νωρίτερα ότι ο Πρωθυπουργός βγήκε να ανακοινώσει ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν «μόνο και μόνο για να καλύψει το φιάσκο».. «Ας σταματήσει επιτέλους το εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση», ανέφεραν χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητο, ότι όταν το εμβόλιο περάσει το δοκιμαστικό στάδιο, θα πρέπει να διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...