394
Σκηνή από το βίντεο που πρόβαλαν οι Δημοκρατικοί: η Κριστίν Ουρκίτσα καταγγέλλει τον Τραμπ ως υπεύθυνο του θανάτου του πατέρα της από κορονοϊό | 2020 Democratic National Convention/POOL via REUTERS

Η Κριστίν και ο «αδικοχαμένος πατέρας» της που πέθανε επειδή πίστεψε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 19:33
Σκηνή από το βίντεο που πρόβαλαν οι Δημοκρατικοί: η Κριστίν Ουρκίτσα καταγγέλλει τον Τραμπ ως υπεύθυνο του θανάτου του πατέρα της από κορονοϊό
|2020 Democratic National Convention/POOL via REUTERS

Η Κριστίν και ο «αδικοχαμένος πατέρας» της που πέθανε επειδή πίστεψε τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 19:33

Μία δυσάρεστη έκπληξη (ίσως όχι μόνο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) επεφύλασσε η πρώτη ημέρα του εξ αποστάσεως Συνεδρίου των Δημοκρατικών: είτε ήταν εν βρασμώ ψυχής είτε προμελετημένη ενέργεια, καταδεικνύει τον βαθμό της προεκλογικής πόλωσης αλλά και σκληρότητας που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπεδώθηκε στις ΗΠΑ.

Προβλήθηκε το βίντεο μίας νεαρής γυναίκας που πενθεί τον πατέρα της. Τον πενθεί και με πολιτική στόχευση, αφού υποστήριξε ότι υπεύθυνος για τον θάνατό του είναι εμμέσως ο ίδιος ο Τραμπ. Αν κρίνει κανείς από αυτό το πρωτόγνωρο σε πολιτικό φόρουμ συμβάν, μέχρι τον Νοέμβριο έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά.

Στο εν λόγω βίντεο εμφανίζεται η Κριστίν, η κόρη του θανόντος, η οποία λέει: «Ο πατέρας μου ήταν ένας υγιής άνδρας 65 ετών. Το μόνο υποκείμενο νόσημα που είχε ήταν η εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλλε τον Τραμπ. Ε, το πλήρωσε με τη ζωή του».

Η Κριστίν Ουρκίτσα, λατινοαμερικανικής καταγωγής, είναι παντελώς άγνωστη έξω από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο της. Αλλά έγινε διάσημη τώρα, αφού πρώτα είπε τα παραπάνω λόγια που ο διεθνής Τύπος κρίνει σαν «τις ισχυρότερες φράσεις της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου των Δημοκρατικών». Ο πατέρας της, ο Μαρκ Αντονι Ουρκίτσα, ήταν ένα από τα 170.000 θύματα της πανδημίας στις ΗΠΑ και φανατικός ψηφοφόρος του Τραμπ στην Πολιτεία της Αριζόνα.

Τον Ιούνιο η Κριστίν είχε γράψει μια νεκρολογία για τον πατέρα της σε μια τοπική εφημερίδα, κείμενο που και τότε είχε προκαλέσει πολλή συζήτηση. Είχε κατηγορήσει για αδιαφορία και ανικανότητα διαχείρισης της πανδημίας τόσο το κεντρικό κράτος όσο και τους τοπικούς ρεπουμπλικανούς παράγοντες, όπως είναι ο κυβερνήτης της Πολιτείας Νταγκ Ντούσεϊ.

Στο «συναισθηματικό βίντεο» του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οικογενειακές φωτογραφίες από ευτυχισμένες στιγμές του παρελθόντος, οι οποίες συνοδεύονται από τη φοβερή κατηγορία που ξεστόμισε. Η κοπέλα είπε ότι ο πατέρας της έδωσε βάση στις προεδρικές κουβέντες για τον κορονοϊό και πήγε σε ένα μπαρ καραόκε. Την πάτησε όμως, κόλλησε τον ιό και κατέληξε ύστερα από νοσηλεία σε ΜΕΘ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε η Κριστίν, «μπορεί να μην προκάλεσε τον κορονοϊό, αλλά η ανεντιμότητα και οι ανεύθυνες ενέργειές του έκαναν πολύ χειρότερα τα πράγματα». Μάλιστα μία φράση της είναι αδύνατον να διαψευστεί, αφού τα φέρετρα δεν έχουν φωνή: «Ενα από τα τελευταία πράγματα που μου είπε ο μπαμπάς μου», δήλωσε η Κριστίν, «ήταν ότι ένιωσε προδομένος από ανθρώπους όπως ο Τραμπ. Και έτσι όταν θα ψηφίσω τον Τζο Μπάιντεν θα το κάνω για τον μπαμπά μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...