322
O διαιτητής Βασίλι Καζάρτσεφ «κιτρινίζει» τον τερματοφύλακα της Σπαρτάκ και καταλογίζει το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα | Screenshot/YouTube

Ξεχάστε το VAR: Στη Ρωσία, οι διαιτητές περνάνε και από ανιχνευτή ψεύδους

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 18:44
O διαιτητής Βασίλι Καζάρτσεφ «κιτρινίζει» τον τερματοφύλακα της Σπαρτάκ και καταλογίζει το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα
|Screenshot/YouTube

Ξεχάστε το VAR: Στη Ρωσία, οι διαιτητές περνάνε και από ανιχνευτή ψεύδους

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 18:44

Από… στρατιωτικού τύπου ανάκριση πέρασαν δυο διαιτητές στη Ρωσία, λόγω των (τουλάχιστον αμφιλεγόμενων, αν όχι περίεργων) αποφάσεών τους, οι οποίες έκριναν το τελικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο αγώνα για την πρεμιέρα της Α’ Κατηγορίας του ρωσικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Ο διαιτητής Βασίλι Καζάρτσεφ και ο χειριστής του VAR, Αλεξέι Έσκοφ, αναγκάστηκαν να περάσουν από… ανιχνευτή ψεύδους, λόγω των δυο πέναλτι που καταλόγισαν για λογαριασμό της Σότσι και εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας.

Η μοσχοβίτικη ομάδα πρέπει να νιώθει αδικημένη από την αναμέτρηση καθώς πήρε προβάδισμα δύο γκολ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως δέχθηκε ισάριθμα τέρματα από την αντίπαλό της, αμφότερα με πέναλτι, με το δεύτερο να καταλογίζεται στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με τον παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ, Κρίστιαν Νομπόα, να ευστοχεί για το τελικό 2-2.

Επακολούθησε… χαμός με αφορμή την διαιτησία, με τον ιδιοκτήτη της Σπαρτάκ να απειλεί πως θα αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα, επικαλούμενος αδικίες εναντίον της, καθώς αμφότερα τα πέναλτι, όπως είπε, ήταν… «φαντάσματα» και δεν έγιναν ποτέ!

Παίκτες της Σπαρτάκ διαμαρτύρονται στον Καζάρτσεφ. Με το λευκό μπλουζάκι ο Νομπόα της Σότσι

«Αύριο θα ανακοινώσουμε ότι θα αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα. Άστε τους να παίζουν χωρίς εμάς. Δεν θέλω να συμμετέχω σε αυτό το τσίρκο που στήθηκε και να χαλάω τα λεφτά μου. Αν δεν θέλουν τη Σπαρτάκ, τότε δεν είναι απαραίτητη», τόνισε έξαλλος ο ιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας, Λεονίντ Φέντουν, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιήσει την απειλή του.

Ωστόσο, εισακούστηκε… με κάποιο τρόπο από την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία διέταξε να περάσουν από πολύγραφο οι δυο διαιτητές.

Το οποίο και έγινε, με τα αποτελέσματα να βγάζουν «καθαρούς» (ήτοι μη ψευδόμενους) τους διαιτητές, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Ο Καζάρτσεφ έχει ήδη τιμωρηθεί δια παντός, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον Εσκοφ: αμφότεροι δεν θα διαιτητεύσουν ξανά, τουλάχιστον για φέτος, με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας να κάνει λόγο για «αποκλεισμό τους από τους αγώνες για αόριστο χρονικό διάστημα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...