221
Ο Πρωθυπουργός θα πει περισσότερα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος για τα νέα μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνηση | INTIMEnews

Πελώνη: Δεν στοχοποιούμε τους νέους – Ο ΠΟΥ χτυπάει καμπανάκι για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 13:22
Ο Πρωθυπουργός θα πει περισσότερα τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος για τα νέα μέτρα στήριξης που θα λάβει η κυβέρνηση
|INTIMEnews

Πελώνη: Δεν στοχοποιούμε τους νέους – Ο ΠΟΥ χτυπάει καμπανάκι για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 13:22

Ουδείς ενοχοποιεί τους νέους για τη διασπορά του κορονοϊού, ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις την Τρίτη η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που «χτυπάει καμπανάκι για ασυμπτωματικούς 20-40 ετών».

Με αφορμή το διεθνές κίνημα κατά της μάσκας, που έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τις τελευταίες εβδομάδες –«ένα κίνημα fake news», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή της στον «Θέμα FM»– η κυρία Πελώνη υπογράμμισε ότι «ο ιός δεν είναι κάτι που ισχύει στο φαντασιακό και μπορεί να πλήξει ακόμη και νεότερους ανθρώπους».

«Κανένας δεν είναι άτρωτος», επανέλαβε και «η κυβέρνηση, όπου χρειάζεται, θα λάβει μέτρα».

«Η κατεύθυνση, όπως έχει δείξει η κυβέρνηση, είναι όπου εντοπίζονται εστίες ή ενδεχόμενο έξαρσης, να υπάρχουν παρεμβάσεις (…) ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι η επιβάρυνση είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας  ως «στοίχημα» την επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου.

«Οσο αυξάνονται οι μετακινήσεις, είναι αναμενόμενο να υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες για πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων από το άνοιγμα των συνόρων, είπε:

«Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία ότι δεν τεκμηριώνεται. Προφανώς και υπήρχαν κάποια κρούσματα εισαγόμενα, πλέον όμως τεστάρουμε πολύ περισσότερους από ό,τι πριν».

Σε κάθε περίπτωση, η Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση κρατάει εφεδρείες και θα συνεχίσει να στηρίζει αυτούς που πλήττονται», παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...