650
| CreativeProtagon/Shutterstock

Τα «must have» των διακοπών, αυτή η μάστιγα!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 8 Αυγούστου 2020, 08:30
|CreativeProtagon/Shutterstock

Τα «must have» των διακοπών, αυτή η μάστιγα!

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 8 Αυγούστου 2020, 08:30

«Must have των διακοπών», σίγουρα τα έχετε δει να κυκλοφορούν σε άπειρες εκδόσεις: από το τι πρέπει να έχει το καλοκαιρινό νεσεσέρ ή η τσάντα θαλάσσης, μέχρι αυτά που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα και στην τσάντα, να πάρεις μέσα στο αεροπλάνο ή στο πλοίο και να κουβαλήσεις στο ξενοδοχείο. Αυτά που χρειάζεσαι αν είσαι μόνος, ζευγαρωμένος, με παιδιά ή άνευ, με σκύλο, με γάτα, με φίλους, στο χωριό, στο νησί, στο βουνό και πάει λέγοντας.

Αν μπεις στον πειρασμό να ξεκινήσεις την ανάγνωση για το τι σου είναι απαραίτητο στις διακοπές, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με ένα μικρό μπαούλο πραγμάτων που θα σέρνεις μαζί σου. Αντηλιακό για το πρόσωπο, ένα ακόμα για το σώμα, ένα για τα μαλλιά, οπωσδήποτε κι ένα για τα χείλη, σπρέι για να δροσίζεσαι, άλλο προϊόν για μετά τη θάλασσα, πέντε κρέμες για διαφορετικά σημεία του προσώπου κι άλλα δέκα μπουκαλάκια που το καθένα εξυπηρετεί έναν καλλυντικό σκοπό και, εννοείται, σου είναι όλα απαραίτητα.

Το καλλυντικό σου καλοκαιρινό οπλοστάσιο συμπληρώνεται με τα «must have» σε αξεσουάρ, ρούχα και παπούτσια. Γιατί, πώς να το κάνουμε, σου είναι απαραίτητο και το ψάθινο καπέλο που φόρεσαν οι μισές σελέμπριτι, αλλά και το καπελίνο σε στυλ 90 που φορούν οι influencers. Χρειάζεσαι φυσικά κι ένα μπικίνι, που επίσης είναι τάση, αλλά απαραιτήτως πρέπει να βάλεις στα μπαγκάζια σου κι ένα ολόσωμο, όπως κι ένα τρικίνι -αν δεν ξέρεις τι είναι, να τσακιστείς να μάθεις!

Και να πάρεις και μια μάσκα ασορτί με το μαγιό, αυτό κι αν σου είναι απαραίτητο. Χρειάζεσαι επίσης ένα παρεό με μοτίβο φρούτα, γιατί είναι τάση. Κι επειδή ακριβώς είναι τάση, πρέπει να το έχεις και σε μπλούζα. Μπλούζα – φούστα συγκεκριμένα, με το ίδιο μοτίβο, το «two pieces», αν έχεις διαβάσει στα άρθρα μόδας. Αν δεν το βάλεις κι αυτό στη βαλίτσα, θα σου λείψει. Και δεν έχουμε πει τίποτα για το νεσεσέρ του μακιγιάζ, ένας μικρός χαμός από χρειαζούμενα κι εκεί.

Η αλήθεια είναι βέβαια πολύ μακριά από τον πανικό των «must have», με τα οποία μας ζαλίζουν το κεφάλι κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Τίποτα από αυτά δεν θα σου λείψει στις διακοπές. Κι αν σου λείψει, μάλλον κάπου οι διακοπές σου έχουν χάσει τον αληθινό τους χαρακτήρα, ο οποίος είναι ένας και μόνο ένας: να χαλαρώσεις.

Μπορείς να χαλαρώσεις έχοντας στο μυαλό σου εκατόν πενήντα δύο προϊόντα και πώς, πότε, πού θα τα χρησιμοποιήσεις; Μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο και εντελώς ασύνδετο με την αίσθηση των διακοπών, αυτή την υπέροχη νιρβάνα που σε κάνει να ξεχνάς, όχι μόνο τι κρέμα να βάλεις, αλλά και πως σε λένε. Αυτή δεν είναι η μαγεία των διακοπών; Αυτό δεν ονειρεύεσαι να ζήσεις την ώρα που φτιάχνεις βαλίτσες και βάζεις τα εισιτήρια του πλοίου ή του αεροπλάνου στην τσάντα; Να βρεθείς σε κατάσταση γιόγκι λίγο πριν μιλήσει με τα ουράνια πνεύματα.

Κοίτα να δεις, όμως, που πολλές από εμάς τιγκάρουμε τις βαλίτσες με ένα σορό άχρηστα που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε. Λέω πολλές, γιατί οι καημένοι οι άντρες κάνουν συνήθως το αντίθετο.

Παίρνουν δυο μαγιό, πέντε μπλούζες και δυο παντελόνια, μερικές αλλαξιές σώβρακα, ξυριστικά, κολόνια, οδοντόκρεμα κι έξω απ’ την πόρτα. Εμείς είμαστε οι «πιέζω τη βαλίτσα και δεν κλείνει». Εμείς προσπαθούμε να χωρέσουμε ένα μικρό πολυκατάστημα εκεί μέσα.

Πολλά από αυτά τα πράγματα δεν βγαίνουν καν από τη βαλίτσα, επιστρέφουν άθικτα. Στην καλύτερη περίπτωση, κάποια χρησιμοποιούνται δυο-τρεις φορές, προτού η νιρβάνα της χαλάρωσης μας πάρει μαζί της. Οχι απλώς δεν θέλουμε έξτρα πράγματα και «must have», αλλά εν τέλει στις διακοπές χρειαζόμαστε λιγότερα κι από όσα συνήθως χρησιμοποιούμε.

Κορίτσια που ακόμα δεν φτιάξατε βαλίτσα, αντισταθείτε στον πειρασμό, αφήστε τα δεκάδες «must have» πίσω. Κατά βάθος το ξέρετε κι εσείς, τα μισά θα βουλιάξουν στον πάτο της βαλίτσας και θα μείνουν εκεί. Οπως πέρσι. Οπως πρόπερσι. Οπως κάθε χρόνο.

Το μόνο «must have» που θα έλεγα ότι όντως είναι απαραίτητο φέτος, είναι η μάσκα και το αντισηπτικό. Ελπίζω μόνο για φέτος, βέβαια.

ΥΓ. Τα λέω για να τ’ ακούω κι εγώ. Δηλαδή, τα γράφω για να τα διαβάζω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...