371
O Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης | ERT/WebTV

Τσιόδρας: Ειδική επικοινωνιακή στρατηγική για τους νέους – «Και εγώ αν ήμουν 17χρονος θα αμφισβητούσα»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 18:42
O Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης
|ERT/WebTV

Τσιόδρας: Ειδική επικοινωνιακή στρατηγική για τους νέους – «Και εγώ αν ήμουν 17χρονος θα αμφισβητούσα»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 18:42

«Σήμερα κρούουμε το κόκκινο καμπανάκι – και με τη δικιά μου παρουσία». Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ύστερα από 70 ημέρες απουσίας επανεμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, στο πλευρό του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας παραδέχτηκε ότι η κατάσταση βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και προειδοποίησε ότι αν δεν προσέξουμε, σε επτά με δέκα ημέρες ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού, το γνωστό R0, θα ξεπεράσει τη μονάδα. Προς το παρόν το R0 βρίσκεται στο 1, δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, η επιδημία διατηρείται καθώς ένας ασθενής μολύνει άλλον έναν.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε «θετικό ότι το R0 δεν είναι μεγαλύτερο του 1, κάτι που θα ήταν καταστροφικό, θα είχαμε κατά κάποιο τρόπο ένα δεύτερο κύμα», είπε και απηύθυνε έκκληση για να μείνει ο δείκτης χαμηλά. «Στο χέρι μας να περιορίσουμε τον δείκτη R0 κάτω από το 1», είπε και εξέφρασε την ελπίδα τις «επόμενες εβδομάδες να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε».

Σημειώνοντας ότι τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 120, ο κ. Τσιόδρας τόνισε την ομόφωνη συμφωνία της Επιτροπής για την ανάγκη χρήσης μάσκας. Επιπλέον, παρατήρησε ότι οι ασπίδες υπολείπονται σε προφύλαξη της μάσκας.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τους λόγους αυτής της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα μας:

– Στην αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων, καθώς και στο γεγονός ότι οι έλεγχοι είναι πιο στοχευμένοι

– Στην αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού μετά την άρση του απαγορευτικού, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες του κόσμου

-Στην αυξημένη μεταδοτικότητα σε αυξημένες συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως για παράδειγμα συνέβη σε κρεατοβιομηχανία με 35 κρούσματα και σε γάμους με 45 καταγεγραμμένα κρούσματα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη και 22 σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

– Στη μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες λόγω της κινητικότητας, αλλά και στο ότι ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά.

Παράλληλα, πάντως, τόνισε ότι είναι θετικό πως μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας και τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και εγρήγορση από όλους.

Οσον αφορά το θέμα της συμπεριφοράς, ειδικά των νεότερων συμπολιτών μας, ο κ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι στην επιτροπή συζητήθηκε μια ειδική επικοινωνιακή στρατηγική προς τους νέους, με μηνύματα από νέους ανθρώπους για νέους ανθρώπους. «Και εγώ αν ήμουν 17χρονος, θα αμφισβητούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...