416
Τα μέτωπα πλησίασαν σε κατοικημένες περιοχές | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 08:13
Τα μέτωπα πλησίασαν σε κατοικημένες περιοχές
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2020, 08:13

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα την Πέμπτη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες σε δύσβατα σημεία εντός του δάσους, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι Αρχές εκκένωσαν προληπτικά έξι οικισμούς που κινδύνευσαν από τα μέτωπα. Πρόκειται για τις περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο (όπου κάηκε ένα σπίτι), Γαλατάκι, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Κωνσταντίνος και Δήμες, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλο, στις εν λόγω περιοχές ζουν 4.000 άνθρωποι.

«Ξεκίνησε από τις Κεχριές. Μιλάμε για 10 χιλιόμετρα πύρινο μέτωπο. Εκκενώθηκαν περιοχές. Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω των ανέμων. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Οι κάμερες του στρατοπέδου -έχω ζητήσει να μην καταστραφεί το υλικό- πιθανότατα θα μας δείξουν πως και από ποιον ξεκίνησε η φωτιά. Κάτοικοι είπαν πως κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εμπρησμό», είπε ο Βασίλης Νανόπουλος στο κorinthostv.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, ένα πυροσβεστικό όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς, χωρίς να κινδυνέψει πυροσβέστης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε το γεγονός ότι κόπασαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», δήλωσε την Πέμπτη στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος

Οπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Αγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης επιχειρούσαν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Στην περιοχή βρέθηκε την Τετάρτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε τον χάρτη με την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Πέμπτη. Λόγω των ισχυρών ανέμων, αρκετές περιοχές είναι στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) μεταξύ των οποίων και η Κορινθία. Οι περιοχές που είναι στο επίπεδο 4 είναι οι: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθος, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...