288
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πέτσας: Ανατριχιαστικοί οι ηχογραφημένοι διάλογοι για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 13:44
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Πέτσας: Ανατριχιαστικοί οι ηχογραφημένοι διάλογοι για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 13:44

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι που ήλθαν στο φως για την έρευνα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 είναι ανατριχιαστικοί, τόνισε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κάλεσε μάλιστα την τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, αν αμφισβητεί τους διαλόγους, να στραφεί εναντίον οποιουδήποτε χρησιμοποίησε το όνομά της.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι είναι μια κρίσιμη σύνοδος κορυφής και ότι ο Πρωθυπουργός συμμετείχε και στην Ολομέλεια και σε πολλές συσκέψεις. «Αναδείχθηκε πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον Πρωθυπουργό», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι σκοπός είναι να συμβάλει εποικοδομητικά για την επιτυχή κατάληξη της συνόδου.

Για το θέμα του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζει τις αποφάσεις της. «Ανοίγουμε της πύλες της χώρας με γνώμονα την ασφάλεια» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο που η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής.

Τέλος, για τη σημερινή 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «όπως τόνισε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγεί».

Παράλληλα, μίλησε για αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για ανιστόρητες αποφάσεις που προσβάλλουν τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγιας-Σοφιάς σε τέμενος. Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα των τουρκικών προκλήσεων, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής, και υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...