469
Στιγμιότυπο από την επίθεση, όπως καταγράφηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος | protothema.gr

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κρίσιμη κατάσταση τα θύματα, «σφίγγα» ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 08:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/07/2020 12:49
Στιγμιότυπο από την επίθεση, όπως καταγράφηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος
|protothema.gr

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Σε κρίσιμη κατάσταση τα θύματα, «σφίγγα» ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 08:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/07/2020 12:49

Διασωληνωμένα σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο από τα τρία θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ σε σταθερή πορεία είναι η υγεία του τρίτου θύματος.

Εξαιρετικά κρίσιμη, σύμφωνα με τους γιατρούς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη είναι η κατάσταση του 56χρονου εφοριακού. Εχει υποβληθεί πάντως σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις, ενώ εμφανίστηκαν ήπια σημάδια βελτίωσης, που δίνουν αμυδρές ελπίδες.

Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, αλλά σε σταθερή κατάσταση, είναι η 67χρονη εφοριακός, με ανοιχτό το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης, αν το κρίνουν οι γιατροί. Στη Νευροχειρουργική Κλινική και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται μία 47χρονη εφοριακός, το τρίτο θύμα της επίθεσης.

Σε ό,τι αφορά τον δράστη, που έχει μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει τίποτα για τα κίνητρα της επίθεσης. Ο δικηγόρος της οικογένειάς του ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως όχι μόνο ο 46χρονος δεν λέει λέξη για την επίθεση, αλλά και επέλεξε μάλιστα να παραστεί χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης.

«Φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να μάθουμε γιατί όπλισε το χέρι του. Η οικογένειά του τον περιγράφει ως άνθρωπο με διαφορετική σκέψη. Το 2017 υπήρξε επίθεση του ίδιου σε ΑΤΜ και παρκόμετρο της Κοζάνης, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που δείχνει ότι ήταν ένας άνθρωπος που θα έμπαινε στην ΔΟΥ και θα έκανε αυτό που έκανε. Προσπάθησαν να του μιλήσουν οι γονείς του, αλλά τους έκλεισε την πόρτα», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι γονείς του δράστη δηλώνουν πώς δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συμπαραστέκονται απόλυτα με τα θύματα

Εν τω μεταξύ, η ΔΥΟ Κοζάνης θα λειτουργήσει και πάλι από σήμερα Δευτέρα, αλλά με διαφορετικό ωράριο για το κοινό (10:00 με 14:00). Οι υπάλληλοι, όπως είναι φυσικό, είναι δύσκολο να ξεπεράσουν το σοκ της επίθεσης που άφησε τρεις συναδέλφους τους βαριά τραυματισμένους.

«Προέχει η ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και η ψυχολογική υποστήριξη των εργαζομένων που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους», εξήγησε ο διευθυντής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, ο άνθρωπος που ακινητοποίησε με επιτυχία τον δράστη, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν της Δευτέρας

Διασωληνωμένος, με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Β’ ΜΕΘ του «Γεώργιος Παπανικολάου» ο 56χρονος εφοριακός, ένας από τους τρεις τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, την περασμένη Πέμπτη, ενώ η 67χρονη, η οποία είναι επίσης διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, οδηγήθηκε σήμερα στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών στο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας των τριών τραυματιών της επίθεσης, ο 56χρονος, «ο οποίος νοσηλεύεται στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι διασωληνωμένος σε καταστολή σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής με βαρύτατες βλάβες στον εγκέφαλο» και η κατάσταση του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η 67χρονη, η οποία παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, «λόγω σταθεροποίησης της κατάστασής της σήμερα οδηγήθηκε στο χειρουργείο για αποκατάσταση βλαβών από γναθοχειρουργούς, ΩΡΛ, οφθαλμίατρους και νευροχειρουργούς στο δεξί ημιμόριο του προσώπου», ενώ η 47χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική με βελτιωμένη την κατάσταση της υγείας της και είναι εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...