258
Η Ανγκελα Μέρκελ μιλά στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής | Reuters

Μέρκελ: Πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 12:24
Η Ανγκελα Μέρκελ μιλά στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής
|Reuters

Μέρκελ: Πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2020, 12:24

Καθόλου αισιόδοξη για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής, πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις των ευρωπαίων ηγετών για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως είναι πιθανό οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μην καταλήξουν σε συμφωνία ούτε και την τρίτη ημέρα των συνομιλιών τους σχετικά με τα σχέδια για ενίσχυση των ευρωπαϊκών οικονομιών, που έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει πολλή καλή θέληση αλλά και πολλές θέσεις. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια αλλά είναι πιθανό να μην υπάρξει αποτέλεσμα», είπε από τις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις δηλώσεις της, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαστε ενωμένοι με την καγκελάριο Μέρκελ για ένα σχέδιο ανάκαμψης χωρίς προηγούμενο αναφορικά με την κρίση που βιώνουμε», επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τη φιλοδοξία. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί».

Ο Μακρόν δήλωσε ότι υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό ώστε να υπάρξει συμφωνία, αλλά αυτή δεν πρέπει να είναι εις βάρος των φιλοδοξιών για την Ενωση.

«Η προθυμία για συμβιβασμό δεν θα πρέπει να μας αποτρέπει από τη νόμιμη φιλοδοξία που πρέπει να έχουμε», είπε κατά την άφιξή του για την τρίτη ημέρα της συνόδου κορυφής. «Θα δούμε τις ερχόμενες ώρες αν αυτά τα δύο είναι συμβατά».

«Δεν είναι θέμα αρχής, αλλά γιατί αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, και επειδή οι χώρες μας το χρειάζονται και χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ενότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...