Το έφτιαξα πρώτη φορά όταν αγόρασα μια σπιτική παγωτομηχανή και ξεφύλλιζα τις συνταγές στο βιβλιαράκι. Ήταν πολύ εύκολη και όμως μου άρεσε τόσο που έγινε γευστική ανάμνηση.
Θα μου πεις ότι έχει πολύ ζάχαρη. Ε τι να γίνει. Μερικά πράγματα που τα κάνουμε από παλιά τσιμπάνε λίγο. Δοκίμασε παραλλαγή με στέβια. Μου έχουν πει ότι βγαίνει μια χαρά.
Η τεχνική είναι η ίδια και με άλλα φρούτα. Δοκίμασέ το με πεπόνι, με ροδάκινο, κεράσι και φράουλα. Θα σε ανταμείψει. Το πιο ωραίο θα ήταν να έφτιαχνες πολλές γεύσεις και να σέρβιρες ποικιλία σε ένα τραπέζι. Στο σπίτι όμως αυτό θέλει υπομονή…
Σερβίρουμε το σορμπέ καρπούζι με σιρόπι αρμπαρόριζα
Το μείγμα πρέπει να μπει στο ψυγείο και να κρυώσει πολύ καλά τουλάχιστον ένα βράδυ πριν το βάλω στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News