346
«Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν ο ανασχηματισμός θα συμπέσει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση | ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Στη δημοσιότητα, όπως είχα δεσμευθεί, η λίστα των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:50
«Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν ο ανασχηματισμός θα συμπέσει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση
|ΙΝΤΙΜΕnews

Πέτσας: Στη δημοσιότητα, όπως είχα δεσμευθεί, η λίστα των ΜΜΕ για το «Μένουμε Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2020, 12:50

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση της «λίστας Πέτσα»με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι».

Οπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η λίστα θα δοθεί στη δημοσιότητα μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση που είχε αναλάβει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Οταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας.

Απαντώντας εκ νέου στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης (αναφορικά τόσο με τα μέσα που πήραν χρήματα, όσο και με το ύψος των ποσών που δόθηκαν), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια»

«Ηταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Οταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν», σχολίασε με νόημα.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και μεταξύ του δημοσιογραφικού κόσμου, ο κ. Πέτσας μίλησε για κατάντημα:

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό. Η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Στα του ανασχηματισμού και ερωτηθείς αν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν στα «γενέθλια» της κυβέρνησης (για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη), ο κ. Πέτσας δεν θέλησε να «δώσει» κάποια είδηση

«Στα γενέθλια σβήνουμε κεράκια, όχι ονόματα. Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού, η κυβέρνηση προχωρά στο έργο της, προσπαθώντας να κάνει την ζωή των Ελλήνων καλύτερη», αρκέστηκε να πει, ενώ σε επόμενη ερώτηση για το αν ο ανασχηματισμός γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, απάντησε χαμογελώντας: «Αν πάμε εβδομάδα-εβδομάδα, κάποιος θα το πετύχει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...