377
Ο Νίκος Κοντός μετά τη σύλληψή του | ΕΛ.ΑΣ

«Δρ Θάνατος»: Βάφτιζε τον καρκίνο… σταφυλόκοκκο και υποσχόταν θεραπεία με βότανα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 21:29
Ο Νίκος Κοντός μετά τη σύλληψή του
|ΕΛ.ΑΣ

«Δρ Θάνατος»: Βάφτιζε τον καρκίνο… σταφυλόκοκκο και υποσχόταν θεραπεία με βότανα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2020, 21:29

Μεγάλα ποσά, της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, αποσπούσε από τα θύματά του ο ψευτογιατρός που υποσχόταν θεραπεία από τον καρκίνο με δικές του «μεθόδους».

Μια νέα καταγγελία που ήλθε στο φως από το Mega δείχνει μάλιστα ότι ο ψευτογιατρός σχετίζεται με τον θάνατο ενός 67χρονου άνδρα, που τον πίστεψε και του κατέβαλε (μαζί με τους συγγενείς του) συνολικά 50.000 ευρώ.

Ο ψευτογιατρός συστήθηκε μάλιστα ως γιατρός του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Εκανε «διάγνωση» ως ογκολόγος – ομοιοπαθητικός και βάφτισε τον καρκίνο του πνεύμονα… σταφυλόκοκκο.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος, μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική» είπε στο Mega ο γιος του 67χρονου.

«Το βασικό πρόβλημα ήταν ο πυρετός, γιατί ο πατέρας μου είχε 38 με 40 πυρετό κάθε μέρα, και μας είχε πει ότι με τα αποστάγματα θα αρχίζει σταδιακά να πέφτει. Δεν έπεφτε. Δηλαδή έφτανε σε ένα σημείο η μητέρα μου να τον βάζει μέσα σε μπανιέρα σε παγάκια για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σύμφωνα με τον γιατρό ο πυρετός δεν ήταν από τον καρκίνο, ήταν από άλλο νόσημα. Συγκεκριμένα σταφυλόκοκκο μας είχε πει ότι έχει κολλήσει και μπήκαμε στο νοσοκομείο για να δούμε τι τύπου σταφυλόκοκκος είναι» είπε ακόμη ο γιος του 67χρονου.

Η «θεραπεία» ήταν πανάκριβη. «Στο πρώτο ραντεβού μας είπε το πόσο κοστίζει. Μας είπε ότι μπορεί να χρειαστούμε από 1 έως 5 δόσεις. Στην αρχή μας είχε ζητήσει 11-12 χιλιάρικα. Τα δώσαμε με τη μία. Ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον, και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε την θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος» συνέχισε ο ίδιος.

O ψευτογιατρός έπεισε μάλιστα τον ασθενή να μην κάνει καθόλου χημειοθεραπείες και του έγραψε και μία εξαντλητική δίαιτα. Το αποτέλεσμα ήταν ο ασθενής να αρχίσει να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία ενώ ο ψευτογιατρός επέμενε να ζητά χρήματα από τους συγγενείς του ακόμη και την ύστατη ώρα.

Όταν μάλιστα έμαθε για το θάνατο του 67χρονου έσπευσε στο νοσοκομείο για να συλλυπηθεί τους συγγενείς του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...