478
O Στεφανάκης την εποχή της δίκης του | ΑΠΕ

Ισόβια ξανά στον Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπλάχα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 17:40
O Στεφανάκης την εποχή της δίκης του
|ΑΠΕ

Ισόβια ξανά στον Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπλάχα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 17:40

Στο προσκήνιο επανήλθε η υπόθεση του λεγόμενου «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης» με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Στεφανάκη και τις δύο αδελφές Φαίη και Μαριαλένα Μπλάχα.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2013, όταν το θύμα, η 23χρονη, τότε, Φαίη, κατέληξε στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον Στεφανάκη.

Είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία θύτη και θύματος για την παράλληλη ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο δράστης του ξυλοδαρμού με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Φαίης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που είχαν, ο Στεφανάκης χτύπησε μέχρι θανάτου τη Φαίη με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει σε κώμα και έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας, να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Πρωτόδικα ο Στεφανάκης είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και καταδικάστηκε σε ισόβια.

Στον δεύτερο βαθμό ωστόσο, τα ισόβια «έσπασαν», καθώς στον καταδικασθέντα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί τελικά 20ετής κάθειρξη.

Επειτα όμως από αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος κατά της αναγνώρισης του ελαφρυντικού, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών επέβαλε εκ νέου την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον 32χρονο, ο οποίος τελικά δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο, αλλά θα παραμείνει για άλλα επτά χρόνια στη φυλακή.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία νωρίτερα στην προτασή της υποστήριξε ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν αποδεικνύουν ότι ο 32χρονος είχε ειλικρινή μεταμέλεια.  Και αυτό διότι αφού ξυλοκόπησε την 23χρονη και ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και τη μετέφεραν με άλλο αυτοκίνητο. Επί έναν μήνα επίσης, κρυβόταν απο τις αρχές μέχρι που τελικά παραδόθηκε.

«Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Αν ήθελε να τη σκοτώσει, δεν θα την πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά θα την πέταγε», φώναξε στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας του Στεφανάκη.

Ο ίδιος ο καταδικασθείς είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας στην απολογία του ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη σύντροφό του το μοιραίο βράδυ.

Οπως υποστήριξε, τη χαστούκισε μόνο επειδή εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. Κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία της, έπεσε και χτύπησε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου, ισχυρίστηκε, αν και όπως είχε υπογραμμίσει η εισαγγελέας της έδρας, τα χτυπήματά του ήταν «επαγγελματικά», καθώς γνώριζε πολεμικές τέχνες και ήξερε πού και πώς να χτυπήσει τη Φαίη.

«Η Μαριαλένα ήθελε να χωρίσω τη Φαίη. Είχε γίνει μια χαζομάρα μεταξύ μας, ένα βράδυ. Το είπαμε στη Φαίη αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το ξεπεράσει… Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό στο κοριτσάκι μου. Εκείνο το βράδυ τσακωνόμασταν με χτύπησε και τη χτύπησα και γω… Θόλωσα. Τη χτύπησα με τα δυο μου χέρια με χαστούκια… Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμη φορά. Δεν είμαι δολοφόνος… Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ…», είχε αναφέρει στην απολογία του ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...