325
Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σαντορίνη κινδυνεύουν να μείνουν δίχως επισκέπτες φέτος | Intime

Το υπ. Τουρισμού αναζητά εναγωνίως δωμάτια για Covid-19 με… 10 ευρώ τη βραδιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 12:41
Ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Σαντορίνη κινδυνεύουν να μείνουν δίχως επισκέπτες φέτος
|Intime

Το υπ. Τουρισμού αναζητά εναγωνίως δωμάτια για Covid-19 με… 10 ευρώ τη βραδιά

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2020, 12:41

Ξενοδόχους που θα διαθέσουν δωμάτια από τα καταλύματά τους, ώστε να να φιλοξενηθούν πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, μέσα σε δύο μέρες, αναζητά το υπουργείο Τουρισμού. Η πρόσκληση έχει ισχύ μέχρι… αύριο, Πέμπτη. Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση ενδιαφέροντος εδώ.

Το υπουργείο ζητεί δωμάτια που θα παραμείνουν διαθέσιμα στην τιμή των 10 ευρώ, ενώ όταν φιλοξενείται περιστατικό με Covid-19, η τιμή που θα πληρώνει θα είναι 30 ευρώ το δωμάτιο, στο οποίο όμως θα περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και φυσικά τα έξοδα απολύμανσης, τα ειδικά μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνει το προσωπικό και ό,τι άλλο προκύπτει.

Επίσης, τα δωμάτια θα πρέπει να έχουν σήμα πιστοποίησης «Health First», που σημαίνει ότι εκτός από τις βασικές προδιαγραφές (παράθυρο, μονόκλινο κ.λπ.), θα πρέπει να έχουν κάνει και ειδικές διαδικασίες και δαπάνες για την πιστοποίηση.

Ξενοδόχοι που είδαν την «αγγελία» δηλώνουν ότι το ποσό δεν ανταποκρίνεται για δωμάτιο σε καμία περιοχή της χώρας, πόσο μάλλον όταν το ξενοδοχείο τους μπορεί να «στιγματιστεί», αν γίνει γνωστό ότι μεταξύ των φιλοξενουμένων υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που διαμένουν στο ίδιο κατάλυμα.

Οσοι ενδιαφερόμενοι, πάντως, επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να το πράξουν μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουνίου στην οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού.

Εργαζόμενοι σε αναστολή

Στην ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος συμπεριελήφθη και διάταξη για τη δυνατότητα που δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπεται, «τα κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας δύνανται να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησής τους, κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 30 Ιουνίου και ειδικότερα τις χρονικές περιόδους που δεν υπάρχουν καθόλου διαμένοντες σε αυτά.

Προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την αποζημίωση, θα πρέπει να αποστείλουν τα σχετικά έγγραφα εντός πέντε εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αναφοράς (από έναρξη της σύμβασης έως 31 Αυγούστου 2020 και από 1ης Σεπτεμβρίου 2020 έως τη λήξη της σύμβασης) στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...