301
Σύντομα θα πρέπει να υπάρξουν προσθήκες και στο λογότυπο στα γραφεία της Κουμουνδούρου | George Vitsaras / SOOC

Το φθινόπωρο -κορονοϊού επιτρέποντος- το συνέδριο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 19:02
Σύντομα θα πρέπει να υπάρξουν προσθήκες και στο λογότυπο στα γραφεία της Κουμουνδούρου
|George Vitsaras / SOOC

Το φθινόπωρο -κορονοϊού επιτρέποντος- το συνέδριο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2020, 19:02

Την πορεία προς το πολυσυζητημένο συνέδριο μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ –το οποίο είχε προαναγγελθεί από τον Αλέξη Τσίπρα το ίδιο το βράδυ της ήττας στις 7 Ιουλιου 2019, ήταν να γίνει μέσα στην άνοιξη, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού– συζήτησε την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Η συνεδρίαση έγινε υπό τον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η ΠΓ αποφάσισε στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο πρόεδρος να εισηγηθεί την επανεκκίνηση των διαδικασιών ανασυγκρότησης στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο.

Η αρχή θα γίνει με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) το Σάββατο 27 Ιουνίου. Ενα ερώτημα, βέβαια, είναι πού θα βρεθεί χώρος, εν μέσω πανδημίας, για να συνεδριάσει η ΚΕΑ, η οποία, για όσους το έχουν ξεχάσει, αριθμεί 695 μέλη (εδώ). Το να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τόσα μέλη είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η εισήγηση του κ. Τσίπρα θα περιλαμβάνει τους εξής «άξονες»:

1. Η ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση-πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο. Στον βαθμό όμως που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

2. Το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Στα τέλη του καλοκαιριού, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας, θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

3. Η ΚΕΑ να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

4. Επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών. Εκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη. Επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...