208
|

Ξάνθη: Εκπαιδευτικός θετικός στον κορονοϊό – Κλειστά 4 Δημοτικά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 19:12

Ξάνθη: Εκπαιδευτικός θετικός στον κορονοϊό – Κλειστά 4 Δημοτικά

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 19:12

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ξάνθη, καθώς εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο 46χρονος καθηγητής Αγγλικών από τον Εχίνο διδάσκει στο 10ο και 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, αλλά και στο 15ο και 20ό Δημοτικό Σχολείο του Δροσερού.

Το Σαββατοκύριακο ανέβασε πυρετό και το τεστ που έκανε, σε ιδιωτικό εργαστήριο, βγήκε θετικό.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου δεν πήγε στα μαθήματα, ενημέρωσε τους συναδέλφους του και μπήκαν σε καραντίνα και 80 συνολικά εκπαιδευτικοί.

Για προληπτικούς λόγους, και τα τέσσερα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δέκα ημέρες.

Στην Ξάνθη, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση επαφών των 30 ασυμπτωματικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στον δικαστικό /δικηγορικό κόσμο.

Στα 30 ασυμπτωματικά κρούσματα συγκαταλέγονται ένας εκπαιδευτικός από την ορεινή περιοχή στον Δήμο Μύκης, ο οποίος εργάζεται σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και ένας αυτοδιοικητικός υπάλληλος του Δήμου Τοπείρου, ο οποίος είναι και δικηγόρος και είχε έρθει σε επαφές στον χώρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, στο δικαστικό μέγαρο αλλά και στο υποθηκοφυλακείο.

Την Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα υποβάλουν όλους τους συναδέλφους του εκπαιδευτικού σε τεστ για κορονοϊό.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν σήμερα σε δικαστικούς, ενώ θα συνεχιστούν την Παρασκευή στους υπόλοιπους, τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου και τους υπαλλήλους.

Μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστά το υποθηκοφυλακείο Ξάνθης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...