388
Η Ραφαέλι παραλαμβάνει το βραβείο Top Model οf The Year, το φθινόπωρο του 2014 στη Γερμανία | ΑΠΕ - ΕΡΑ

Η Μπαρ Ραφαέλι γλίτωσε από της… φυλακής τα σίδερα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 17:47
Η Ραφαέλι παραλαμβάνει το βραβείο Top Model οf The Year, το φθινόπωρο του 2014 στη Γερμανία
|ΑΠΕ - ΕΡΑ

Η Μπαρ Ραφαέλι γλίτωσε από της… φυλακής τα σίδερα

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2020, 17:47

Πατέρας και κόρη τη γλίτωσαν – όχι όμως και η μητέρα.

Το διάσημο τοπ μόντελ Μπαρ Ραφαέλι απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που της είχαν αποδοθεί από το 2019.

Η 35χρονη Ισραηλινή έκλεισε συμφωνία με τις Αρχές της χώρας της, σύμφωνα με την οποία είναι υποχρεωμένη να επιτελέσει εννέα μήνες κοινωνικής εργασίας.

Επιπλέον, και προκειμένου να αποφύγει να δει το εσωτερικό ενός κελιού, θα πληρώσει 3 εκατ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους, καθώς και 1 εκατ. ευρώ πρόστιμο.

Αλλο ένα εκατ. ευρώ πρόστιμο θα αναγκαστεί επίσης να πληρώσει η μάνατζερ και μητέρα της, Τζίπι Ραφαέλι, η οποία μάλιστα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16 μηνών.

Από όλη αυτή τη δικαστική περιπέτεια, η οικογένεια Ραφαέλι βγαίνει βαθύτατα πληγωμένη, με σχεδόν 5 εκατ. ευρώ να πρέπει πλέον να πληρωθούν στο ισραηλινό κράτος από τον πατέρα της, Ράφι Ραφαέλι, ο οποίος επίσης απαλλάχθηκε των κατηγοριών.

Οπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι δικηγόροι της Μπαρ Ραφαέλι ανέφεραν σε δήλωσή τους: «Κατά τη σχετική χρονική περίοδο (για την οποία κατηγορείται), η Μπαρ βρισκόταν σε πολύ μικρή ηλικία, εργαζόταν ως τοπ μόντελ και δεν ασχολιόταν καθόλου με τα οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν λάθη που έγιναν».

Η ισραηλινή δικαιοσύνη απήγγειλε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος εις βάρος του διάσημου τοπ μόντελ τον Ιανουάριο του 2019.

Η Ραφαέλι βαρυνόταν με υποψίες ότι δεν δήλωσε εισοδήματα που εισέπραξε στο εξωτερικό κατά το διάστημα 2009-2012, συνολικού ύψους 23 εκατομμυρίων σέκελ, περίπου 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Ραφαέλι με τους γονείς της

Οι Ισραηλινοί που διαμένουν στο εξωτερικό δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα εισοδήματά τους εκεί.

Ομως, το υπουργείο κατηγόρησε την καλλονή και τη μητέρα της ότι δημιούργησαν από κοινού μια πλασματική φορολογική κατοικία στο εξωτερικό, ώστε να ξεγλιστρήσουν από τους βρόγχους του φορολογικού συστήματος του Ισραήλ και να καταβάλουν λιγότερους φόρους.

Η Μπαρ Ραφαέλι, που είχε κατηγορηθεί ότι είπε ψέματα σχετικά με τη φορολογική κατοικία της, είχε συλληφθεί και κατόπιν είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση το 2015.

Οι Αρχές κατηγόρησαν επίσης το μοντέλο ότι διέμενε σε πολυτελή διαμερίσματα, που ήταν στο όνομα της μητέρας της και του αδελφού της.

Βαρυνόταν επίσης με υποψίες ότι δεν δήλωσε στην εφορία δώρα κι εξυπηρετήσεις, όπως η ενοικίαση πολυτελών διαμερισμάτων ή οχημάτων αξίας «άνω του 1 εκατομμυρίου σέκελ», ποσό που ισούται με 235.000 δολάρια, εξήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...