543
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο. Καυτηρίασε ότι τα κυβερνητικά έδρανα ήταν κενά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσίπρας στη Βουλή: Κάλυψη σε Παπαγγελόπουλο και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 18:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/05/2020, 19:45
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τον Παπαγγελόπουλο. Καυτηρίασε ότι τα κυβερνητικά έδρανα ήταν κενά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τσίπρας στη Βουλή: Κάλυψη σε Παπαγγελόπουλο και αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 18:52
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/05/2020, 19:45

Στήριξη στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο —άλλωστε ήταν ο αν. υπουργός Δικαιοσύνης των κυβερνήσεών του— παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας την Τρίτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του επωνομαζόμενου «Ρασπούτιν» στην καταγγελλόμενη ως «σκευωρία» της Novartis.

Ουσιαστικά βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε την ομιλία του όχι τόσο για να καλύψει τα πεπραγμένα του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά για να επιτεθεί προσωπικά στον απόντα από τη συζήτηση Πρωθυπουργό —η εικόνα των παντελώς άδειων κυβερνητικών εδράνων δεν ήταν και η πιο όμορφη για το κοινοβούλιο, ασχέτως αν η συζήτηση για το κατηγορητήριο του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνη δεν άπτεται του κυβερνητικού έργου αλλά μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης» είπε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «κατώτερο των περιστάσεων».

Σχολίασε μάλιστα την απουσία του κ. Μητσοτάκη από τη συζήτηση λέγοντας ότι «είναι εγκλωβισμένος στην παράδοση της παράταξής του να καταφεύγει στο ρεβανσισμό των δικαστηρίων και στην παράδοση της οικογένειάς του απέναντι στον κ. Σαμαρά»

Εκτίμησε δε, ότι «δεν θα είναι παρών ούτε στο μέλλον να τοποθετηθεί. Ούτε όταν θα φέρετε την προειλημμένη απόφαση παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου σε ειδικό δικαστήριο».

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στα γνωστά. Επανέλαβε  ότι η προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι το «μεγαλύτερο φιάσκο» και κατήγγειλε«χυδαίο αντιπερισπασμό» αναφορικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου επειδή «δεν προκύπτει κατηγορία και καμία δικαιολογία παραπομπής. Καμία μετατροπή του σκανδάλου σε υποτίθεται σκευωρία».

«Βρήκατε κατηγορούμενο και θα κατασκευάσετε κατηγορητήριο. Και το διευρύνετε. Αυτό κάνετε σήμερα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας παρέχοντας «ασπίδα προστασίας» στον πρώην αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι «αυτό σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορική σας περί σκευωρίας Νοβάρτις».

Στη συνέχεια, προανήγγειλε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

«Στη νομιμοποίηση αυτού του φιάσκου εμείς δεν πρόκειται να συμβάλουμε» είπε και συμπλήρωσε:

«Θα σας αφήσουμε αύριο να αναλάβετε μόνοι σας την ευθύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ένοχη σιωπή των βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο αυτό καθ’ αυτό» καθώς και για το ότι «δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε τις προηγούμενες μέρες η κυρία Δημητρίου. Για το πώς με το θεσμικό κύρος και επάρκεια της έριξε φως σε όσα είχαν συμβεί στη διάρκεια της θητείας της. Αποδεικνύει ότι σε αυτό τον τόπο υπάρχουν δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους και τη δικαιοσύνη. Στην παράταξή σας υπήρξαν στελέχη που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε παραδικαστικά κυκλώματα».

ΝΔ: «Η αμήχανη σιωπή του κ. Τσίπρα»

Στα όσα είπε αλλά και στα όσα δεν είπε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, απάντησε η ΝΔ μέσω κύκλων της. Από την Πειραιώς είπαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «τήρησε αμήχανη σιωπή για την ταμπακιέρα, δηλαδή τις καταγγελίες των πέντε εισαγγελέων».

«Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ.Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή» ανέφεραν συγκεκριμένα κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσαν: «Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...