271
Προς το παρόν οι Stay Homas τραγουδούν στο σπίτι τους | Instagram

Ισπανία: Από τα μπαλκόνια στα σαλόνια της δισκογραφίας χάρη στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 08:20
Προς το παρόν οι Stay Homas τραγουδούν στο σπίτι τους
|Instagram

Ισπανία: Από τα μπαλκόνια στα σαλόνια της δισκογραφίας χάρη στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 08:20

Ο αναγκαστικός εγκλεισμός γεννά πολλές ιδέες για να ξεχαστεί κανένας από τις δύσκολες συνθήκες, πόσο μάλλον αν ζει σε μια χώρα όπως η Ισπανία όπου οι εκατοντάδες καθημερινοί θάνατοι από τον κορονοϊό ήταν για εβδομάδες η οδυνηρή κανονικότητα.

Τρεις Ισπανοί από τη Βαρκελώνη, νέοι μουσικοί και συγκάτοικοι, είχαν την ιδέα να συνθέτουν ένα τραγούδι την ημέρα, κάθε μέρα, για να στηρίξουν έτσι όσους είναι και αυτοί έγκλειστοι.

Λίγο από πλάκα και λίγο για να παραμείνουν δημιουργικοί, οι Stay Homas, οι Μενουμεσπίτιδες, όπως θα τους λέγαμε στα ελληνικά, έφτασαν να έχουν 350.000 ακολούθους στο Instagram και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες να έχουν κλείσει συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική.

Το πρώτο τους τραγούδι, το «Coroñao» σε ρυθμό μπόσα-νόβα, το συνέθεσαν και το ανέβασαν στις 14 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα της καραντίνας.

Ο Κλάους Στρόινκ παίζει τρομπέτα, ο Ράι Μπενέτ μπάσο και Γκιγέμ Μπόλτο τρομπόνι. Εκτός από τα όργανά τους, έχουν και αυτοσχέδια από χαρτόνια και μεταλλικά αντικείμενα.

Μετά ήλθε το «Stay Homa», σε ρυθμό ρέγκε και με τη συμμετοχή φίλου μουσικού – φυσικά με βιντεοκλήση.

Με το έκτο τραγούδι που παρότρυνε «να απολαύσουμε τον περιορισμό», έγιναν viral και πραγματικά γνωστοί.

Τότε, όπως γράφει ο Monde, τους ανακάλυψε ο γνωστός καναδός τραγουδιστής Μάικλ Μπουμπλέ και από εκεί και πέρα η πορεία ήταν μόνο ανοδική.

Τα εισιτήρια για μια συναυλία στα τέλη Ιουλίου στη Βαρκελώνη εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά (η συναυλία θα γίνει βέβαια κορονοϊού επιτρέποντος), ενώ υπέγραψαν και στη δισκογραφική Sony.

Ευχάριστοι ρυθμοί, αστείοι στίχοι, χαρούμενοι μουσικοί και ωραίοι τύποι, μελωδία που κολλά στο μυαλό, να το μυστικό της επιτυχίας τους, ένα αποτελεσματικό αντίδοτο στην μαυρίλα των ημερών που πέρασαν και το μυστικό για τις καλύτερες ημέρες που θα έλθουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...