399
Νεαροί και δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Αγ. Ιωάννη | ΙΝΤΙΜΕNEWS

Νέες πλατείες «αγανακτισμένων»; Δεν έφευγε ο κόσμος από την Αγία Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 22:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2020, 10:04
Νεαροί και δυνάμεις των ΜΑΤ στην πλατεία Αγ. Ιωάννη
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

Νέες πλατείες «αγανακτισμένων»; Δεν έφευγε ο κόσμος από την Αγία Παρασκευή

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 22:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/05/2020, 10:04

Ενα νέο κύμα ανυπακοής; Μια άλλη πλατεία «αγανακτισμένων»; Μια επιδημία ανοησίας; Στην Αγία Παρασκευή, επίκεντρο αυτού του «αντάρτικου» κατά των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης εντός της πλατείας Αγ. Ιωάννου. Αρνούνταν να αποχωρήσουν και ενώ νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει πως η πλατεία θα είναι καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, λόγω της έντασης που υπήρξε την Τρίτη το βράδυ και λόγω του κινδύνου της Covid-19.

Οι νεολαίοι, αρνούμενοι να δεχτούν ότι με τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα take away ποτά μπορεί να οδηγήσουν σε έκρηξη της επιδημίας και να βρεθούμε σε φαινόμενα Ιταλίας (εδώ), δήλωσαν πως δεν θα φύγουν αλλά «δεσμεύτηκαν» πως θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Με μεγάφωνα, αρχικά, η Αστυνομία προσπάθησε να τους απομακρύνει από το σημείο, όμως οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα, «έξω απ’ την πλατεία η αστυνομία».

Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειξαν προσωρινά να υποχωρούν, επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους και τηρώντας στάση αναμονής.

Οπως ανέφερε το protothema.gr, κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση είχε η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Περί τα μεσάνυχτα μάλιστα σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν νεαροί πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Τελικά ο κόσμος αποχώρησε λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα…

Παρόμοιο σκηνικό πάντως -χωρίς επεισόδια- παρατηρήθηκε τόσο στον Λυκαβηττό όσο και σε πλατεία στο Παγκράτι, με τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν την ανησυχία τους για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Αυτές οι εικόνες μπορεί να πλήξουν την εικόνα που δημιούργησε η χώρα μας στην αντιμετώπιση της επιδημίας» προειδοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο αν. υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει και εν όψει του Σαββατοκύριακου με σκέψεις να μπουν στο μικροσκόπιο «δημοφιλείς» περιοχές της πρωτεύουσας όπως το Γκάζι, ο Φλοίσβος, οι πλατείες σε Αγ. Παρασκευή και Κηφισιά καθώς και ο Λυκαβηττός, η πρόσβαση στον οποίο ενδέχεται να απαγορευτεί.

Στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, δεκάδες νεαροί αγνόησαν το βράδυ της Τετάρτης τις συστάσεις της πολιτείας και συγκεντρώθηκαν στο σημείο. Μετά από παρέμβαση των αστυνομικών αρχών οι παρευρισκόμενοι εγκατέλειψαν την περιοχή. Στην δε Λυκαβηττό δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν το υπαίθριο πάρκινγκ. Ετσι, απαιτήθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση συστάσεις της οργάνων της πολιτείας για να σταματήσει ο συγχρωτισμός στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...