248
Από αριστερά, ο Αντονι Φάουτσι και η Ντέμπορα Μπερξ, δύο από τα πλέον οικεία στο αμερικανικό κοινό μέλη της task force του προεδρου Τραμπ | REUTERS/Jonathan Ernst

Παρά τα χιλιάδες θύματα, ο Τραμπ καταργεί την task force κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 08:50
Από αριστερά, ο Αντονι Φάουτσι και η Ντέμπορα Μπερξ, δύο από τα πλέον οικεία στο αμερικανικό κοινό μέλη της task force του προεδρου Τραμπ
|REUTERS/Jonathan Ernst

Παρά τα χιλιάδες θύματα, ο Τραμπ καταργεί την task force κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 08:50

Ο Λευκός Οίκος διεξάγει συνομιλίες σχετικά με το πότε θα καταργήσει την task force κατά του νέου κορονοϊού, μέλος της οποίας είναι και ο επιδημιολόγος Αντονι Φάουτσι.

Σε αυτό το πλαίσιο επεξεργάζεται τη δυνατότητα να αρχίσει να μεταφέρει τον συντονισμό της αντιμετώπισης του ιού σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να εξετάζει το χρονικό περιθώριο της Ημέρας Μνήμης, στα τέλη Μαΐου, για να ξεκινήσει τη μετάβαση διαχείρισης. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε στα μέλη της ομάδας και στο προσωπικό να περιμένουν ότι η λειτουργία της θα τερματιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τους New York Times.

Η ομάδα θα καταργηθεί καθώς ο Λευκός Οίκος προχωρά στο σχέδιο του Τραμπ να ανοίξει ξανά τη χώρα αφότου πολλές Πολιτείες. Το επίκεντρο τώρα θα δοθεί σε θεραπείες και εμβόλια, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Ο τελευταίος απολογισμός από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς αναφέρει ότι την Τρίτη πέθαναν από κορονοϊό 2.333 άνθρωποι ή συνολικά 71.022 από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Μετά τη συγκρότησή της τον Μάρτιο, η ομάδα κρούσης είχε τακτικές συναντήσεις με επικεφαλής τον Πενς και αντικείμενο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Στη  συνέχεια παρουσίαζε και επεξηγούσε τις εργασίες της σε καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου με τον Τραμπ, οι οποίες συχνά διαρκούσαν πάνω από μία ώρα.

Ο ειδικός της ομάδας για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, έγινε οικείο πρόσωπο σε ολόκληρη τη χώρα.

Εντούτοις, καθώς ο Τραμπ έστρεψε την προσοχή του στην επαναλειτουργία της εθνικής οικονομίας, η ομάδα έγινε λιγότερο ορατή τις τελευταίες ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...