188
Η Airbnb έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού | REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η Airbnb απέλυσε το 25% του προσωπικού της λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 08:05
Η Airbnb έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού
|REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Η Airbnb απέλυσε το 25% του προσωπικού της λόγω κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 08:05

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για περίπου 1.900 από τους 7.500 εργαζόμενους στην εταιρεία.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τις επενδύσεις που είχε προγραμματίσει για τους επόμενους μήνες, όπως σε πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και σε πτήσεις.

Αναμένει μάλιστα για το 2020 πτώση εσόδων κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με πέρυσι.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Τσέσκι, όπως σημειώνει το BBC, παραδέχεται ότι το ταξίδι και η βιομηχανία του ταξιδίου δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. «Αν και γνωρίζουμε ότι η δραστηριότητα της Airbnb θα ανακάμψει πλήρως, οι αλλαγές που θα υποστεί δεν θα είναι ούτε προσωρινές ούτε βραχύβιες», έγραψε ακόμη.

Εξαιτίας της πανδημίας, η μία μετά την άλλη οι εταιρείες του κλάδου των ταξιδίων ανακοινώνουν κατακόρυφη πτώση των εσόδων, αποεπενδύσεις και απολύσεις εκατοντάδων ή χιλιάδων εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...