311
Ενα στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της Μarfin μπροστά στο «κτίριο της φωτιάς και του μίσους»o |

Μητσοτάκης: Τιμητική πλακέτα στο κτίριο της Σταδίου για τα θύματα της Marfin

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 11:40
Ενα στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της Μarfin μπροστά στο «κτίριο της φωτιάς και του μίσους»o
|

Μητσοτάκης: Τιμητική πλακέτα στο κτίριο της Σταδίου για τα θύματα της Marfin

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 11:40

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη τη δέσμευσή του να τιμηθούν από την Πολιτεία οι νεκροί της Marfin και από το βήμα της Βουλής την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι στο κτίριο της Σταδίου θα τοποθετηθεί ειδική τιμητική πλακέτα στη μνήμη των Επαμεινώνδα Τσάκαλη, Παρασκευής Ζούλια και Αγγελικής Παπαθανασοπούλου.

Ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», απέναντι στις υπερβολικές –όπως τις χαρακτήρισε– αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε αντιπολίτευση και φορείς προστασίας του περιβάλλοντος.

Πριν ξεκινήσει όμως την τοποθέτησή του, έκανε ειδική αναφορά στην τραγωδία της Μarfin, με αφορμή την επέτειο της δολοφονικής επίθεσης την 5η Μαΐου 2010.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για έγκλημα δίχως τιμωρία (καθώς οι δράστες της φονικής επίθεσης παραμένουν μέχρι σήμερα ασύλληπτοι).

Τους στέρησε τη ζωή ο διχασμός, είπε για τους τρεις εργαζομένους της Μarfin και ανακοίνωσε την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας στη μνήμη τους.

 «Ακριβώς 10 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός, οι μολότοφ των κουκουλοφόρων μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την εικόνα μας στο εξωτερικό.

Δύο από τα θύματα της Marfin στο μπαλκόνι της τράπεζας λίγο πριν πνιγούν από τους καπνούς και χάσουν τη ζωή τους εκείνη την αποφράδα ημέρα του Μαΐου του 2010

»Τις επόμενες ημέρες και πιστός σε μια δέσμευση που είχα αναλάβει, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν, με ειδική πλακέτα, στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους. Θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας με δύο λέξεις: Ποτέ πια», ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, υπό το χειροκρότημα των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...