273
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσερχόμενος στην τακτική ενημέρωση Τύπου | INTIMEnews

Χαρδαλιάς: Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκες το τρίπτυχο του νέου σχεδίου – νέα έκκληση για την Πρωτομαγιά

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 18:30
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσερχόμενος στην τακτική ενημέρωση Τύπου
|INTIMEnews

Χαρδαλιάς: Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκες το τρίπτυχο του νέου σχεδίου – νέα έκκληση για την Πρωτομαγιά

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 18:30

Νέα έκκληση σε συνδικάτα, εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις και πολτικά κόμματα, ώστε να μην υπάρξουν  συγκεντρώσεις και συναθροίσεις για τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου, την Πέμπτη.

Οπώς και το Πάσχα, φέτος την Πρωτομαγιά την υποδεχόμαστε διαφορετικά, είτε στο σπίτι είτε με μία βόλτα γύρω από αυτό, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι  «φέτος είναι αλλιώς».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε εκ νέου συνδικάτα, σωματεία εργαζομένων και κόμματα να αναγνωρίσουν την κρισιμότητα τωνστιγμών, να σεβαστούν τον αγώνα ιατρών και νοσηλευτών και τη συλλογική προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

 «Προσβλέπουμε», είπε, «ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους την κρισιμότητα των στιγμών, τους κινδύνους πρώτα απ’ όλα για τα ίδια τους τα μέλη τους και να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε ξανά για τους κανόνες της νέας καθημερινότητα, επικαλούμενος το τρίπτυχο ΧΑΜ . «Χέρια, Αποστάσεις, Μάσκες», τόνισε, «είναι το τρίπτυχο του νέου σχεδίου μας».

Μπαίνουμε, πρόσθεσε, σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά με σχέδιο το οποίο – όπως επεσήμανε- θα μπορεί να τροποποιείται ανά πάσα στιγμή και προχωράμε με βάση τις επιστημονικές συμβουλές. Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε, πρώτο μας  μέλημα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών.

Παραθέτοντας τέλος στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που έδειξαν νέα σημαντική αύξηση προστίμων για παραβίαση των μέτρων αποφυγής των άσκοπων μετακινήσεων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν έκρυψε την ανησυχία και τον προβληματισμό του. «Δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή τη χαλάρωση», σχολίασε σε αυστηρό τόνο και αφού επανέλαβε ότι μέχρι τις 4 Μαΐου τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο,  χαρακτήρισε κομβικό το επόμενο τριήμετο για την επιτυχία του σχεδίου μετάβασης στη νέα καθημερινότητα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...