345
Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων επικαλούμενος τις εισηγήσεις των επιστημόνων | INTIMEnews

Στις 20 Μαΐου η τελική απόφαση για τα σχολεία – Μητσοτάκης: Μην κάνετε σπέκουλα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 17:13
Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων επικαλούμενος τις εισηγήσεις των επιστημόνων
|INTIMEnews

Στις 20 Μαΐου η τελική απόφαση για τα σχολεία – Μητσοτάκης: Μην κάνετε σπέκουλα

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2020, 17:13

«Οχι» στην πολιτική σπέκουλα για το θέμα των σχολείων είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην υιοθετεί τον παραληρηματικό λόγο τρολ του Διαδικτύου.

Οι εισηγήσεις ειδικών ήταν για πιο άνοιγμα σχολείων, επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κρατούμε τα Δημοτικά κλειστά και θα εξετάσουμε το ζήτημα στις 20 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει:

«Κάνω έκκληση ότι αυτό το ζήτημα είναι επιστημονικό. Να μην κάνουμε πολιτική σπέκουλα. Θα δημιουργήσουμε πρόσθετη ανασφάλεια σε γονείς και παιδιά. Τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο τα παιδιά που έχουν προβλήματα ή εντάσεις στο σπίτι ή την υποστήριξη να έχουν τηλεκπαίδευση είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με παιδιά που έχουν δυνατότητα να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ή σε δημόσια που κάνουν τηλεκπαίδευση. Εχουμε πάρει την απόφαση και αυτή η απόφαση ήταν ομόφωνη απο την επιστημονική επιτροπή. Μην κάνετε σπέκουλα κ. Τσίπρα».

Είναι διαφορετικό, σημείωσε, να υπάρχει επιστημονική διαφωνία και διαφορετικό να δημιουργούμε αίσθημα ανασφάλειας. «Κάποιες εφημερίδες κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν και είναι λάθος Κάποιες χώρες ανοίγουν τα σχολεία τους για πολλούς λόγους: κοινωνικούς, ψυχολογικούς, οικονομικούς κ.α. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που υποστηρίζουν το άνοιγμα σχολείων. Σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα. Στην αρχή υπήρχε η άποψη ότι τα παιδιά μπορεί να έιναι υγειονομικές βόμβες. Σήμερα δεν υποστηρίζεται αυτή η άποψη. Σήμερα επικρατεί η άποψη ότι τα παιδιά κολλάνε πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα», εξήγησε, γι’ αυτό συμπλήρωσε, «ανοίγουμε τα σχολεία με σχέδιο με αποστάσεις και απαραίτητα μέτρα για να μπορουμε να επιτρέψουμε το άνοιγμα με κανόνες και προϋποθέσεις».

«Αυτό το σχέδιο ήταν καλά μελετημένο. Εϊναι σχέδιο και αν χρειάζεται αναπροσαρμογή θα το κάνουμε. Το άνοιγμα στην καθημερινότητα είναι πιο δύσκολο. Απαιτεί ατομική υπευθυνότητα αλλά δεν πετάμε το μπαλάκι στους πολίτες. Ολοι μαζί είμαστε σε αυτή την μεγάλη περιπέτεια. Αν αποτύχουμε, θα είναι συλλογική αποτυχία. Ποιος θέλει να πανηγυρίζει πάνω στα συντρίμμια. Υπάρχει σκοτεινός κόσμος στο διαδύκτιο που επενδύει στην αποτυχία. Μην τους ακολουθήσουμε. Ας  αφήσουμε στα τάρταρα του Διαδικτύου όλα αυτά τα άθλια τρολ που σπεκουλάρουν», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...