286
O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες | ΙΝΤΙΜΕnews

Εργαζόμενοι: Tι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 10:58
O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εργαζόμενοι: Tι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2020, 10:58

Παρατείνεται, τουλάχιστον έως το τέλος Μαΐου, η άδεια ειδικού σκοπού για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών, ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, η άδεια τερματίζεται στις 18 Μαΐου, οπότε και ορίστηκε η επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Αυτό, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και είναι αυτονόητο, πρόσθεσε, να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Οσον αφορά το ωράριο προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, ο υπουργός επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00 το πρωί, με στόχο να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παράλληλα, είπε, θα ευνοηθεί η τηλεργασία, της οποίας κάνει χρήση ήδη το 30% των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις περιπτώσεις όπου απαιτείται φυσική παρουσία, η εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δημόσιο θα γίνεται με ραντεβού.

Μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση, ενώ μια σειρά από πιστοποιητικά (γάμου, γέννησης, θανάτου, εγγυτέρων συγγενών κ.λπ.) θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Οσο για τις μετακινήσεις εντός των ορίων των νομών, κατά το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, ο κ. Θεοδωρικάκος αρκέστηκε να πει ότι «δεν στηριζόμαστε σε ένα σύστημα ποινών και προστίμων, αλλά στη συνειδητή προσπάθεια όλων μας».

Τέλος, όπως σημείωσε, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ παραμένουν εκτός λειτουργίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται σταδιακά και ότι τα θέματα επανεξετάζονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι δεν έχει εκλείψει η απειλή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...