299
Η Lady Gaga συμμετείχε και αυτή από το σπίτι της | Global Citizen/Handout via REUTERS

Διαδικτυακή συναυλία με δεκάδες σταρ από τα σπίτια τους για θεατές σε καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2020, 16:25
Η Lady Gaga συμμετείχε και αυτή από το σπίτι της
|Global Citizen/Handout via REUTERS

Διαδικτυακή συναυλία με δεκάδες σταρ από τα σπίτια τους για θεατές σε καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2020, 16:25

Κλεισμένοι στα σπίτια τους, μουσικόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο έζησαν ένα πρωτόγνωρο διαδικτυακό γεγονός, όπου δεκάδες σταρ, μεταξύ αυτών οι Rolling Stones, ο Πολ Μακάρτνεϊ και η Τέιλορ Σουίφτ, τραγούδησαν σε συμπαράσταση προς τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη κατά του κορονοϊού.

Επειτα από πρωτοβουλία της Lady Gaga, η παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία «One World: Together At Home», που έχει τη στήριξη του κινήματος Global Citizen σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ξεκίνησε στις 14.00 τοπική ώρα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ (21:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Είχε διάρκεια οκτώ ωρών, από τις οποίες οι έξι πρώτες μεταδόθηκαν διαδικτυακά και οι επόμενες δύο από τα τρία μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα.

Την ώρα που τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι αναγκασμένοι ή λαμβάνουν συστάσεις να μείνουν στα σπίτια τους για να δώσουν μάχη εναντίον της διασποράς της Covid-19, η πολύωρη γιορτή ξεκίνησε με καλλιτέχνες, όπως η Christine and the Queens, η Άνι Λένοξ και ο Λούις Φόνσι.

Κατόπιν, συμμετείχαν, μεταξύ πολλών άλλων, η Μπίλι Άιλις, ο Έλτον Τζον, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σελίν Ντιόν, ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Στίβι Γουόντερ.

Τα τέσσερα μέλη των Rolling Stones, ο Μιγκ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Γουάτς και ο Ρόνι Γουντ, συνέδραμαν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η όλη εκδήλωση, εξηγούσε η Lady Gaga που είχε την επιμέλεια, είναι μια «επιστολή αγάπης στον κόσμο», προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε αυτήν την ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως. «Επιστρέφουμε λίγη από την καλοσύνη που μας δώσατε», είπε.

«Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε τη χαρά και μια ανάπαυλα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη» επισήμανε ακόμη.

Εκτός του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της, η εκδήλωση φιλοδοξούσε να είναι μια «κραυγή για να ενωθούμε» γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο του ΠΟΥ για την καταπολέμηση της Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...