155
Εικόνα από τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ | politischios.gr

Χίος: Σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό μεταναστών στη ΒΙΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2020, 10:06
Εικόνα από τα επεισόδια στη ΒΙΑΛ
|politischios.gr

Χίος: Σοβαρά επεισόδια στον καταυλισμό μεταναστών στη ΒΙΑΛ

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2020, 10:06

Εκτεταμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν τη νύχτα του Μ. Σαββάτου προς την Κυριακή του Πάσχα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στη Χίο, στον οποίο φιλοξενούνται εκατοντάδες μετάναστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε επίθεση με πέτρες εναντίον αστυνομικών και άναψαν φωτιές με πρώτο απολογισμό κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένες σκηνές και οικίσκους.

Τα επεισόδια, όπως ανέφερε το ΑΠΕ, ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου 47χρονης Ιρακινής από εμπύρετο νόσημα. Ωστόσο γρήγορα πήραν τέλος.

Το βράδυ όμως, φήμες ότι η 47χρονη υπέκυψε στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, προκάλεσαν ανησυχία και φόβο και αποτέλεσαν την αφορμή για νέα επεισόδια, που μετά τα μεσάνυχτα κλιμακώθηκαν. Η τάξη στον καταυλισμό επιβλήθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Η 47χρονη μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο με εμπύρετο νόσημα. Της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες αντιμετώπισης του προβλήματος. Της έγινε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού καθώς θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής πάντως ήταν αρνητικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...