391
Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, πρωτοκλασάτη σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έδειξε να μην ξέρει καν τι σημαίνει Covid-19 | REUTERS/Jonathan Ernst

Η σύμβουλος του Τραμπ θεωρούσε ότι Covid-19 σημαίνει 19η νόσος τέτοιου τύπου!

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 11:05
Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, πρωτοκλασάτη σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, έδειξε να μην ξέρει καν τι σημαίνει Covid-19
|REUTERS/Jonathan Ernst

Η σύμβουλος του Τραμπ θεωρούσε ότι Covid-19 σημαίνει 19η νόσος τέτοιου τύπου!

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 11:05

Θα ήταν για γέλια. Αν δεν ήταν για κλάματα. Μια πρωτοκλασάτη σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να πιστεύει –και να το λέει στην ΤV– ότι η νόσος Covid-19 δεν θα έπρεπε να είναι τόσο άγνωστη και πως οι ειδικοί, δηλαδή ο ΠΟΥ, τη χρηματοδότηση του οποίου διέκοψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ (εδώ), θα έπρεπε να ξέρουν πώς θα την αντιμετωπίσουν, αφού είναι η… 19η ασθένεια τέτοιου τύπου!

Αναλυτές έσπευσαν να περιγράψουν το θέμα ως χαρακτηριστικό της ημιμάθειας που κυριαρχεί στον Λευκό Οίκο επί των ημερών του Τραμπ, όπου οι επιστήμονες πασχίζουν να πείσουν ακόμα και τον ίδιο τον πρόεδρο να προσέχει και να λάβει μέτρα.

Η επίμαχη δήλωση της Κέλιαν Κόνγουεϊ έγινε στο πάντα φιλόξενο για τους συνωμοσιολόγους Ρεπουμπλικανούς συντηρητικό δίκτυο Fox News.

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την αμφιλεγόμενη, αν όχι επικίνδυνη, απόφαση του Τραμπ να παγώσει τα αμερικανικά κονδύλια προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Κόνγουεϊ παρατήρησε πως «επιστήμονες και γιατροί λένε ότι μπορεί να υπάρξουν νέα κύματα αργότερα, ότι αυτό μπορεί να επανέλθει το φθινόπωρο σε πιο περιορισμένη μορφή. Αυτή όμως είναι η Covid-19, όχι η Covid-1 και θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι (του ΠΟΥ) υπεύθυνοι για γεγονότα και αριθμούς ήταν έτοιμοι για να την πολεμήσουν».

Η Κόνγουεϊ φάνηκε να υπονοεί ότι το 19 αναφερόταν στον αύξοντα αριθμό των επιδημιών αυτού του τύπου και όχι στο έτος εμφάνισης αυτού του νέου κορονοϊού, το 2019, όπως είναι το ακριβές.

Η σύμβουλος ερωτήθηκε, κατά τα άλλα, για την πληροφορία της εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με την οποία αμερικανοί διπλωμάτες ανησυχούσαν ήδη από το 2018 για «ανεπαρκή» μέτρα ασφάλειας της υγείας σε ένα εργαστήριο στην κινεζική πόλη Γουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία στα τέλη του 2019.

Το εργαστήριο αυτό διεξήγαγε «επικίνδυνες» μελέτες για κορονοϊούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες, ανέφερε η εφημερίδα.

Η πιστή συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι μαζί του από την προεκλογική εκστρατεία του 2016, δικαιολόγησε την απόφαση του αμερικανού πρόεδρου να αναστείλει τη συνδρομή της Ουάσινγκτον στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ, τον οποίο ο Τραμπ κατηγορεί για «κακοδιαχείριση» και «απόκρυψη» σε αυτή την πανδημία.

«Η ελάχιστη απόδοση της επένδυσης θα ήταν ο ΠΟΥ να είναι ειλικρινής όσον αφορά την προέλευση του ιού στη Γουχάν, όσον αφορά τη μετάδοσή του μεταξύ ανθρώπων», εξήγησε η Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Ο ΠΟΥ «είπε ψέματα ή δεν ήταν διαφανής» σε σχέση με αυτά τα θέματα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες «επλήγησαν τόσο σκληρά» ακούγοντας «τους επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο», είπε η σύμβουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...