327
Γυναίκα προσέρχεται με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σε εκλογικό κέντρο της Σεούλ στη Νότια Κορέα | REUTERS/Kim Hong-Ji

Προβληματισμός: 124 Νοτιοκορεάτες μολύνθηκαν για δεύτερη φορά από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 11:47
Γυναίκα προσέρχεται με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης σε εκλογικό κέντρο της Σεούλ στη Νότια Κορέα
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Προβληματισμός: 124 Νοτιοκορεάτες μολύνθηκαν για δεύτερη φορά από κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2020, 11:47

Στα 124 έχουν φτάσει τα άτομα που νοσούν για δεύτερη φορά από κορονοϊό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KCDC) της χώρας.

Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν οκτώ νέα τέτοια περιστατικά, γράφουν οι Times του Λονδίνου. Αυτό που διερευνούν τώρα οι ειδικοί, είναι αν υπάρχουν μεταλλάξεις στο RNA του ιού, οι οποίες εμποδίζουν τους ασθενείς να αναπτύξουν ανοσία. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν ότι απουσία επιστημονικών δεδομένων, δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.

Γι’ αυτό και οι επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν την αιτία των υποτροπών. Ο Τζέονγκ Εουν-Κιεόνγνκ, διευθυντής των KCDC, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ιός να έχει επανεργοποιηθεί, παρά οι ασθενείς να έχουν επαναμολυνθεί.

Αλλοι επιστήμονες εκτιμούν ότι ελαττωματικά τεστ μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο ή ότι υπολείμματα του ιού μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται στα συστήματα των ασθενών, αλλά να μην είναι μεταδοτικά ή επικίνδυνα για τον ίδιο ή για άλλους. Τα 124 περιστατικά είναι υπερδιπλάσια από αυτά που είχαν καταγραφεί στη χώρα πριν από μία εβδομάδα.

Στο μεταξύ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάλεσαν τους Νοτιοκορεάτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τις οδηγίες και τους περιορισμούς για τις κοινωνικές συναθροίσεις, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι αυτά τα μέτρα μπορεί σύντομα να χαλαρώσουν.

Η χώρα κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά το μέτρο της κοινωνικής απόστασης μέχρι τουλάχιστον τις 19 Απριλίου, αλλά καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί και ο καιρός έχει βελτιωθεί, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αψηφούν τις οδηγίες.

Εκλογές

Οι Νοτιοκορεάτες καλούνται σήμερα στις κάλπες υπό αυστηρά μέτρα υγιεινής, τις πρώτες εθνικές εκλογές που διεξάγονται παγκοσμίως εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Τα περίπου 14.000 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 6 π.μ. τοπική ώρα (μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας), αφού απολυμάνθηκαν, και οι 43,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να φορούν μάσκα και γάντια και να διατηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο όσο περιμένουν.

Μόλις φτάνουν στα εκλογικά κέντρα, γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας τους και όσοι εμφανίζουν μεγαλύτερη από 37,5 βαθμούς Κελσίου οδηγούνται σε ειδικό θάλαμο για να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...