207
Xαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας λόγω κορονοϊού το γεγονός ότι από το αεροσκάφος της Aegean δεν θα αποβιβαστεί κανείς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ | φωτ. αρχείου

Eτσι θα έρθει το Αγιο Φως στην Ελλάδα – δεν θα διαμοιραστεί φέτος

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:54
Xαρακτηριστικό των μέτρων ασφαλείας λόγω κορονοϊού το γεγονός ότι από το αεροσκάφος της Aegean δεν θα αποβιβαστεί κανείς στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ
|φωτ. αρχείου

Eτσι θα έρθει το Αγιο Φως στην Ελλάδα – δεν θα διαμοιραστεί φέτος

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:54

Στην πρωτόγνωρη -λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- διαδικασία μεταφοράς και άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών,  αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, μιλώντας τη Μ. Τρίτη στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA».

Οπως είπε ο υφυπουργός, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου θα αναχωρήσει από την Ελλάδα ειδική πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ-Αβίβ.

Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει μόνο ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός και ένας βοηθός του.

Από το αεροσκάφος της Aegean δεν θα αποβιβαστεί κανείς, υπογράμμισε ο κ. Βλάσης και στο αεροδρόμιο θα βρίσκεται αυτοκίνητο του ελληνικού προξενείου το οποίο και θα παραδώσει το Αγιος Φως στον αρχιμανδρίτη Δαμιανό.

Στην Ελλάδα για την άφιξη του Αγίου Φωτός θα διοργανωθεί μία μικρή εκδήλωση, «όπως ταιριάζει στην εποχή» πρόσθεσε ο κ. Βλάσης.

Επί της υποδοχής, θα είναι ο ίδιος ο υφυπουργός, ως εκπρόσωπος της πολιτείας, παρουσία ολιγομελούς τιμητικού αγήματος και μπάντας.

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, φέτος, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

«Ενδεχομένως να μη μεταφερθεί φέτος το Αγιο Φως και να μείνει στην Αθήνα. Φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, είναι κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...