465
|

Πατήρ Γεώργιος στο Κουκάκι: Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται – «ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:23

Πατήρ Γεώργιος στο Κουκάκι: Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται – «ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι»

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 11:23

Στη διάθεση των Αρχών δηλώνει τώρα ότι βρίσκεται ο πατήρ Γεώργιος που κοινωνούσε πιστούς από την πίσω πόρτα του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, αφού βέβαια χθες απέφυγε το Αυτόφωρο μένοντας άφαντος (ως προς τη φυσική του παρουσία, γιατί στα social media παρουσιάστηκε δυναμικός).

«Είμαι στη διάθεση των Αρχών, αλλά αυτό που έκανα το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση. Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται και δεν μεταδίδει ασθένειες», δήλωσε τη Μ. Τρίτη ο πατήρ Γεώργιος, ενώ σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων, στην οποία, όπως λέει, υπερτερεί πάντα η πίστη:

«Ενας ιερέας λογοδοτεί πρώτα στον Θεό και μετά στην ανθρώπινη δικαιοσύνη. Δεν την παραγράφει, αλλά όταν τίθεται θέμα συνειδήσεως ακόμη και ο νόμος μιλά για σύγκρουση καθηκόντων».

«Λίγα νομικά έχω κάνει στο πανεπιστήμιο και μπορώ να διακρίνω τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Το έκανα έχοντας πλήρη πεποίθηση ότι η Θεία Κοινωνία, όχι μόνο δεν διασπείρει ασθένειες αλλά μεταδίδει την ίδια τη ζωή που είναι ο Χριστός. Τουλάχιστον για εμάς που το πιστεύουμε, όποιος δεν το πιστεύει να μην κοινωνήσει, δεν είναι υποχρεωμένος και δεν τον κάλεσε κανένας ποτέ», ήταν το μήνυμα για τους επικριτές του ή για όσους θεωρεί ότι είναι λιγότεροι χριστιανοί (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς εδώ) από τον ίδιο και εκείνους που πηγαν να κοινωνήσουν από την πίσω πόρτα.

Για το νόμιμο μάλιστα της πράξης του, ο ιερέας θέλησε να διευκρινίσει ότι κοινώνησε τους πιστούς «εκτός της εκκλησίας και δεν έχει υπάρξει καμία συνάθροιση».

«Ούτε ήρωας είμαι, ούτε ομολογητής, ούτε μάρτυρας, απλώς κάνω το καθήκον μου… Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να μεταδοθεί ο ιός από το ιερό σκεύος. Δεν μεταδίδεται τίποτα, μην ακούτε κανέναν», ανέφερε στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 κατά τον πάγιο ισχυρισμό των ιεραρχών.

Ο πατήρ Γεώργιος εξέδωσε και ανακοίνωση (δείτε ολόκληρη πάνω) στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται, γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, φυσικά και κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους».

O πατήρ Γεώργιος δηλώνει τέλος ότι συγχωρεί όλους όσοι εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο προς εκείνον ως ιερέα «όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας ιδιαιτέρως δε για αυτό το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ κατά το ρηθέν υπό του Γλυκυτάτου Εσταυρωμένου Ιησού μας, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...