1001
Οι ανακαινισμένοι χώροι του «Αγία Σοφία» και του «Αγλαΐα Κυριακού» και το Κινητό Πολυϊατρείο για Παιδιά δύο νοσοκομείων Πάιδων |

Πολυεπίπεδη και συνεχής η προσφορά της ΟΠΑΠ στο ΕΣΥ – δωρεές και δράσεις στήριξης

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 14:50
Οι ανακαινισμένοι χώροι του «Αγία Σοφία» και του «Αγλαΐα Κυριακού» και το Κινητό Πολυϊατρείο για Παιδιά δύο νοσοκομείων Πάιδων
|

Πολυεπίπεδη και συνεχής η προσφορά της ΟΠΑΠ στο ΕΣΥ – δωρεές και δράσεις στήριξης

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2020, 14:50

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. συνεχίζει την πολυεπίπεδη προσφορά της – με διαδοχικές δράσεις- για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ξεχωρίζει η γενναία συνεισφορά του Οργανισμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεά υλικού και εξοπλισμού για την κάλυψη των άμεσων και πιεστικών αναγκών νοσοκομείων και υγειονομικών αρχών, αλλά και τον εκσυγχρονισμό νοσοκομειακών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δωρεά 500.000 μασκών χειρουργείου και εξοπλισμού πρώτης ανάγκης, για χρήση από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων.

Η δωρεά κατευθύνθηκε στον μηχανισμό στήριξης που έχει δημιουργήσει το υπ. Υγείας και αφορά τρία νοσοκομεία

Στο πλαίσιο αυτό, 350.000 μάσκες παραδίδονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, το οποίο αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων COVID-19.

Αλλες  90.000 μάσκες παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και 60.000 μάσκες στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Καλύπτοντας συγκεκριμένες ανάγκες του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», παραδίδονται επίσης σε αυτό αιμοδυναμικά μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων και μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων, που είναι κατάλληλα για χρήση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χειρουργεία και θαλάμους νοσηλείας, μεταξύ άλλων.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το σπουδαίο έργο της ολικής ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας από την ΟΠΑΠ.

 

Εχοντας επενδύσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια ευρώ, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ολοκληρώσει το 80% της ανακαίνισης των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», ενώ συνολικά, έχουν παραδοθεί 25 έργα ανακαίνισης, που αναβαθμίζουν τις υποδομές των δύο νοσοκομείων. Σε αυτές περιλαμβάνεται υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που επιτρέπει την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Ηδη από τα τέλη Μαρτίου, σε μία περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για το σύστημα δημόσιας υγείας, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη, την Οφθαλμολογική και Ωτορινολαρυγγολογική Νοσηλευτική Μονάδα του νοσοκομείου «Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Η μονάδα, συνολικής έκτασης 610 τ.μ. και δυναμικότητας 24 κλινών βρίσκεται στον γ’ όροφο του νοσοκομείου

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ για την ολική ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», που υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια.

Συνολικά, έχουν παραδοθεί 25 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 19 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 12.110 τ.μ. μέτρων και δυναμικότητας 439 κλινών.

 «Ο ΟΠΑΠ αποτελεί πολύτιμο αρωγό μας από το 2014. Με την πρωτοβουλία του για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας, συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία χιλιάδων παιδιών. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία, το νέο έργο που παραδίδει ο ΟΠΑΠ, ενισχύει σημαντικά το νοσοκομείο Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού και αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις υποδομές μας.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, που μας έχει παραδώσει πρόσφατα ο ΟΠΑΠ και με την οποία, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε και κρούσματα κορωνοϊού.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, για αυτό το μεγάλο έργο», δήλωσε ο διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Εμμανουήλ Παπασάββας,

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει την υλοποίηση έργων και στο νοσοκομείο «Παίδων Η Αγία Σοφία», όπου η ανακαινισμένη Καρδιολογική Μονάδα, συνολικής έκτασης 570 τ.μ. και δυναμικότητας 20 κλινών, αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Απριλίου.

 Το Χαμόγελο του Παιδιού και ο ΟΠΑΠ

Επιπρόσθετα, το Χαμόγελο του Παιδιού, με την αρωγή του ΟΠΑΠ, ανακατευθύνει τις κινητές μονάδες που αξιοποιούνται για το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, θέτοντας τις άμεσα στη διάθεση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κινητές μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ «στη Γειτονιά» υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και τοπικών φορέων.

Μέχρι σήμερα, οι κινητές μονάδες υγείας του προγράμματος έχουν διανύσει 44.186 χιλιόμετρα, έχοντας επισκεφθεί 163 περιοχές ανά την Ελλάδα και προσφέροντας εξετάσεις σε 23.312 συμπολίτες μας.

ΟΠΑΠ Forward: Αμεση ενεργοποίηση της doctoranytime για τον κορονοϊό

Παράλληλα ο ΟΠΑΠ και η doctoranytime, μέλος του προγράμματος επιχειρηματικότητας ΟΠΑΠ Forward, το οποίο εστιάζει στην εξέλιξη δυναμικών και αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, καλούν όσους έχουν ανάγκη να συμβουλευτούν γιατρό αυτή την περίοδο, να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή υπηρεσία «συνομιλία με γιατρό οnline».

Η υπηρεσία αυτή αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσης, που αξιοποιεί το δίκτυο πιστοποιημένων γιατρών-συνεργατών της doctoranytime.

Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα έχει χρησιμοποιηθεί από 50.000 επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τον COVID-19

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward από το 2017, έχοντας βοηθήσει πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τον καταλληλότερο γιατρό, η doctoranytime μάς προτρέπει να μείνουμε σπίτι, ακόμα και αν χρειαζόμαστε γιατρό, και να αξιοποιήσουμε τις συμβουλευτικές υπηρεσίες εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.doctoranytime.gr/t/synomilia-me-giatro.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 20:00, ενώ σύντομα αναμένεται  διεύρυνση του ωραρίου για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού.

Στήριξη και  για τους συνεργάτες του δικτύου του ΟΠΑΠ

Σε εξέλιξη τέλος, είναι  πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη του δικτύου των συνεργατών της ΟΠΑ που επηρεάζονται άμεσα από την αναστολή των δραστηριοτήτων των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY.

Λόγω της πανδημίας, η δραστηριότητα των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY έχει ανασταλεί από τις 14 Μαρτίου, με τους συνεργάτες του δικτύου της εταιρείας να είναι μεταξύ των πρώτων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης (το εμπορικό δίκτυο του ΟΠΑΠ καλύπτει περίπου 4.500 σημεία πώλησης, που απασχολούν περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους, σε όλη την Ελλάδα).

Από την πρώτη στιγμή, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε στοχευμένες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του δικτύου του, ενισχύοντας το μηχανισμό συστηματικής επικοινωνίας με τους συνεργάτες του και υλοποιώντας ενέργειες και μέτρα για την ανακούφισή τους.

Μεταξύ άλλων, ενεργοποιήθηκε πλέγμα δράσεων οικονομικής ελάφρυνσης των καταστημάτων ΟΠΑΠ και PLAY, όπως αναστολή βραχυπρόθεσμων πληρωμών, μέτρα περιορισμού λειτουργικού κόστους, αναστολή αποπληρωμής κατασκευαστικών δανείων που δόθηκαν από την εταιρεία για την ανάπτυξη ή τον εκσυγχρονισμό καταστημάτων κ.ά.

Επιπλέον, η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη στήριξή της προς τους συνεργάτες της, προετοιμάζοντας μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την επόμενη μέρα, με στόχο να καλυφτούν οι ιδιαίτερες ανάγκες όλων των πρακτορείων.

Παράλληλα, υποστηρίζει μέσω ενεργειών συνεχούς ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών το σύνολο των συνεργατών της, σε σχέση με την αξιοποίηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...