270
Γιατρός με πλήρη προστατευτική στολή σε δρόμο της Νέας Υόρκης | REUTERS/Caitlin Ochs

Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 οι νεκροί του κορονοϊού σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 10:31
Γιατρός με πλήρη προστατευτική στολή σε δρόμο της Νέας Υόρκης
|REUTERS/Caitlin Ochs

Εφιάλτης στις ΗΠΑ: Πάνω από 2.000 οι νεκροί του κορονοϊού σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2020, 10:31

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα, αλλά και τα 500.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο.

Η καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον, ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα) έδειξε ότι οι θάνατοι έφτασαν τους 2.108 μέσα σε 24 ώρες.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν την Ιταλία, στην οποία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια σαφής κάμψη στον αριθμό των θυμάτων.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το όριο των 500.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Περισσότερα από 35.000 καταγράφηκαν την Παρασκευή.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της νόσου Covid-19. Με πάνω από 25% των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή σε κορυφαίους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσουν την Ιταλία στη μάχη της με τον νέο κορονοϊό παρέχοντάς της ιατρικά εφόδια, ανθρωπιστική αρωγή και άλλη βοήθεια.

Σε υπόμνημά του προς αρκετούς υπουργούς, ο Τραμπ έδωσε εντολή να τεθούν σε εφαρμογή διάφορα μέτρα για να βοηθηθεί η Ιταλία, ανάμεσα στα οποία να καταστεί το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στη χώρα διαθέσιμο για υπηρεσίες τηλεϊατρικής, να προσφερθεί βοήθεια για το στήσιμο νοσοκομείων εκστρατείας και να μεταφερθούν εφόδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...