243
Ο καλός καιρός έβγαλε αυτόν τον άνδρα στην παραλία - κάτι που η κυβέρνηση προτρέπει να μην γίνεται | REUTERS/Peter Cziborra

Βρετανία: Σχεδόν 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 21:18
Ο καλός καιρός έβγαλε αυτόν τον άνδρα στην παραλία - κάτι που η κυβέρνηση προτρέπει να μην γίνεται
|REUTERS/Peter Cziborra

Βρετανία: Σχεδόν 1.000 οι νεκροί του κορονοϊού σε μία ημέρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 21:18

Αριθμό θανάτων ανά ημέρα που πλέον ξεπερνά αυτόν της Ιταλίας κατά τις χειρότερες στιγμές της κρίσης κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Βρετανία.

Την Παρασκευή οι Αρχές ανέφεραν ότι έχασαν τη ζωή τους 980 άνθρωποι ή συνολικά 8.958 από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα. Πρόκειται για αριθμό που ξεπερνά τον ημερήσιο απολογισμό της Ιταλίας, όταν στις 27 Μαρτίου είχε ανακοινώσει 969 θανάτους.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 5.706. Σε νοσοκομεία βρίσκονται πάνω από 19.000 άνθρωποι.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους για το Πάσχα (είναι για Καθολικούς και Αγγλικανούς αυτό το Σαββατοκύριακο) και να μην δελεαστούν από τον καλό καιρό που θα επικρατήσει αυτές τις ημέρες.

Η διάδοση του ιού σήμερα, βάζει αύριο σε κίνδυνο τον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάντε το για το ΕΣΥ και τους ανθρώπους που αγαπάτε».

Οσον αφορά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμη τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να λάβει μια απόφαση για το πότε θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που αναρρώνει στο νοσοκομείο, αφού βγήκε από την εντατική, σηκώθηκε σήμερα και «κάνει σύντομους περιπάτους ανάμεσα στις περιόδους ανάπαυσης, στο πλαίσιο της θεραπείας που λαμβάνει για την αποκατάστασή του», ανέφερε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Το ηθικό του παραμένει πολύ καλό», σχολίασε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι ο Τζόνσον βρίσκεται «στην αρχική φάση» της αποθεραπείας και το πότε θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του θα εξαρτηθεί από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...