299
O Δημήτρης Κωστούρος του Ναυπλίου (αριστερά) και ο Γιάννης Κωνσταντάτος του Ελληνικού-Αργυρούπολης στην πρωινή εκπομπή του Mega | MegaTV

Οι δήμαρχοι επιμένουν για το delivery… του Αγίου Φωτός: Πώς κάνουμε το «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 09:31
O Δημήτρης Κωστούρος του Ναυπλίου (αριστερά) και ο Γιάννης Κωνσταντάτος του Ελληνικού-Αργυρούπολης στην πρωινή εκπομπή του Mega
|MegaTV

Οι δήμαρχοι επιμένουν για το delivery… του Αγίου Φωτός: Πώς κάνουμε το «Βοήθεια στο Σπίτι»;

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2020, 09:31

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες από τις αυστηρές προειδοποιήσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά (εδώ) προς τους δημάρχους που είχαν την –κατά κάποιους επιπόλαιη, αν όχι ψηφοθηρική– ιδέα να οργανώσουν διανομή κατ’ οίκον τού Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, και δύο από τους πρωταγωνιστές της κίνησης βγήκαν στην τηλεόραση να εξηγήσουν το σκεπτικό τους.

Και όλα αυτά μολονότι ισχύουν αυστηρά μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων σε μια εθνική προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, και ο δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτρης Κωστούρος, εμφανίστηκαν μέσω Skype στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» και επέμειναν πως η διαδικασία είχε σχεδιαστεί να γίνει όπως συμβαίνει τώρα με το «Βοήθεια στο Σπίτι» για τρόφιμα, υπηρεσίες, φάρμακα και αγαθά.

«Η Πολιτεία μας εμπιστεύεται και πηγαίνουμε καθημερινά στους πολίτες για να προσφέρουμε βοήθεια, μέσα από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας» παρατήρησε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, προσθέτοντας ότι είχε ζητήσει από τους πολίτες που θα ήθελαν να λάβουν το Aγιο Φως να αφήσουν ένα φαναράκι έξω από τα σπίτια τους και οι άνθρωποι του δήμου να το ανάψουν, αφού το λάβουν από τις εκκλησίες το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Ο κ. Κωνσταντάτος πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τους μητροπολίτες της πόλης του, οι οποίοι είχαν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους για την κίνηση αυτή.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωστούρος ανέφερε ότι η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που θα παραδειγματίσει τους πολίτες για την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας και του «Μένουμε σπίτι».

«Κάθε μέρα οι δήμοι έχουν δεκάδες ανθρώπους στους δρόμους, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, για να βοηθήσουν τους πολίτες» τόνισε, προσθέτοντας ότι η διαδικασία θα βοηθούσε να μην πάνε οι πιστοί έξω από τις εκκλησίες.

«Έτσι δεν βρίσκεται και χώρος για αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν, χωρίς να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας» κατέληξε ο κ. Κωστούρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...